Hyppää sisältöön

Vihreiden Kousa jäävää itsensä Guggenheimin tonttiäänestyksestä

Kousa kertoo Yle Uutisille olleensa äitiyslomalla koko sen ajan, kun viestintätoimisto Miltton Group ja Guggenheim-säätiö ovat tehneet yhteistyötä.

Kuva: Vihreät

Helsinkiläinen taidekriitikko Otso Kantokorpi nosti loppiaisena blogissaan (siirryt toiseen palveluun) esille Helsingin kaupunginhallituksen jäsenen Tuuli Kousan (vihr.) mahdollisen jääviyden liittyen Guggenheimin tonttiäänestykseen.

Kousa on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja Helsingin konsernijaoston puheenjohtaja. Tämän lisäksi hän on äitiyslomalla johtotehtävistään viestintätoimisto Miltton Groupissa.

Solomon R. Guggenheim -säätiö taas valitsi kyseisen viestintätoimiston viime toukokuussa viestinnän yhteistyökumppanikseen Suomessa. Miltton Groupin mukaan (siirryt toiseen palveluun) viestintäyhteistyö koskee säätiön varainhankintaa sekä vaikuttaja- ja mediaviestintää.

– Aion jäävätä itseni, jotta tonttiäänestyksessä voidaan kiinnittää huomio itse asiaan, eikä yhden henkilön mahdollisiin kytköksiin, Kousa sanoi Yle Uutisille.

Kousa teki päätöksensä keskusteltuaan asiasta Helsingin kaupungin lakimiehen kanssa. Kousa totesi Yle Uutisille, ettei lakimiehen kanssa käydyn keskustelun perusteella yksikään Kantokorven tekstissään listaamista jääviyspykälistä täyty suoraan.

– Tämä on aika vaikea tapaus, sillä asioita voi aina tulkita eri tavoilla. Olen kuitenkin ollut koko Milttonin ja Guggenheimin yhteistyön ajan pois Milttonista äitiysvapaalla. Minulla ei ole mitään sisäpiiritietoa tai tietoa mistään suhdetoiminnasta, Kousa totesi.

Kousa ei kuitenkaan halunnut omien sanojensa mukaan vaarantaa tulevaa tonttiäänestystä sillä, että huomio keskittyisi häneen liittyviin kytköksiin vaan äänestyksessä voitaisiin keskittyä itse asiaan.

– Olen suhtautunut Guggenheim-asiaan myönteisesti jo ennen kuin Miltton aloitti yhteistyön Guggenheimin kanssa. Mutta niin tärkeäksi en koe asiaa, että minun olisi välttämättä päästävä äänestämään.

Kousan varajäsen Helsingin kaupunginhallituksessa on Jasmin Hamid, joka Kousan mukaan tulee äänestämään tonttivarauksen puolesta.

– Vihreillä on tästä asiasta ryhmäpäätös (siirryt toiseen palveluun), joten niillä ehdoilla mennään.

Kousa aikoo olla läsnä, kun Helsingin kaupunginhallitus äänestää tonttivarauksesta huomenna tiistaina.

.
.