Millainen oli ensimmäinen autosi?

Kajaanilainen autokauppias arvioi, että ensimmäinen auto on usein käytetty ja sen äänentoisto saattaa maksaa enemmän kuin auto itse. Puolankalainen autoilija muistelee ensimmäistä "noppacorollaansa", ja kertoo, että se tuli maalattua sähkönsiniseksi. Millainen oli sinun ensimmäinen autosi?

Osallistu
Uusien autojen kauppa
Yle

Ensimmäinen auto ostetaan usein käytettynä, ja sen varustelu on kiinni maksajan budjetista.

– Nuoren ostama auto on usein käytetty ja edullinen, ja äänentoistoon ja stereoihin on panostettu. Yleensäkin stereot maksavat enemmän kuin auto. Jos auton ostavat nuorelle vanhemmat tai isovanhemmat, halutaan autolta enemmän turvallisuutta, ABS-jarruja ja turvatyynyjä, kertoo kajaanilaisen autoliikkeen myyntipäällikkö Harri Lumpo.

Moni puhuikin, että tuo auto osaa ajaa kylänraitin ohjaamattakin.

Hannu Karvonen

Puolankalainen Hannu Karvonen näki vaivaa ensimmäisen autonsa kanssa.

– Se oli Toyota Corolla KE70, perinteinen takavetoinen "noppacorolla" – se on kyllä jäänyt mieleen. Sitä tuli laiteltua, muun muassa maalattua sähkönsiniseksi.

– Autoon oli juuri tehty moottoriremontti ja mittari näytti suunnilleen 410 000. Meiltä lähtiessä mittari näytti 70 000 – 80 000 enemmän, että kyllä sillä tuli ajettu paljon erinäköisiä ajeluita, kuten hupiajeluita. Moni puhuikin, että tuo auto osaa ajaa kylänraitin ohjaamattakin, Karvonen muistelee.

Millainen oli sinun ensimmäinen autosi, ja miksi valitsit sen? Millaisia muistoja siihen liittyy? Onko ensimmäinen auto vaikuttanut siihen, millaisella autolla nykyään ajat?