Pohjanmaalle hiotaan uusia kirjailijoita

Jos mielessä on pyörinyt jo kauan ajatus oman kirjan julkaisemisesta, siihen tarjotaan nyt apua Pohjanmaalla. Suomen maakuntakirjailijat ry ja Skripta kirjoittajaopisto aikovat valmentaa lakeudelle kymmenisen uutta esikoiskirjailijaa.

kirjallisuus
Päiväkirjan kirjoittamista.
Miisa Jääskeläinen / Yle

Pohjanmaalle havitellaan kymmenkuntaa uutta esikoiskirjailijaa. Asialla on Suomen maakuntakirjailjoiden yhdistys, joka ryhtyy valmentamaan pohjalaisia harrastekirjoittajia kevättalvella.

Valmennukseen otetaan mukaan tavoitteellisia kirjoittajia, joilla on idea ja mahdollinen aihio kirjasta. Valmennukseen voi hakea tammikuun loppuun mennessä.

Evästystä kädestä pitäen

Valmennus käynnistyy pidennetyllä viikonloppukurssilla 27.-30. maaliskuuta.

– Siellä he muhittelevat ajatustaan ja saavat alkuevästyksen. Kirjailijaopettajat ja kustannusalan edustajat opastavat kädestä pitäen, kuinka aihioiden työstäminen julkaisuksi onnistuu, kertovat tiedotteessaan kouluttaja Marija Vantti kirjoittajaopisto Skriptasta ja puheenjohtaja Kari Tahvanainen Suomen maakuntakirjailijoista.

Henkilökohtaista ohjausta saa enimmillään kaksi vuotta.

Sanataide kunniaan

Suomen maakuntakirjailijat ry järjestää valmennuksen yhteistyössä Skripta kirjoittajaopiston kanssa. Valtakunnallinen kirjoittajayhdistys on kiertänyt jo yli 40 vuotta ympäri Suomea kouluttamassa kirjan julkaisemisesta haaveilevia. Yhdistyksen tavoitteena on eri tavoin edistää kunkin alueen omaleimaista sanataidekulttuuria tukemalla alueen kirjailijoita ja harrastekirjoittajia.

Viime vuonna viidessä maakunnassa aloitti 45 harrastekirjoittajaa valmentautumisen kirjailijaksi. Työn alla on sekä fiktiivistä kirjallisuutta että tietokirjallisuutta.