1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokkolan Tiikerien tilit plussalla, miehitykseen kolmas passari

Lentopallon mestaruustittelin viime kaudella voittanut Kokkolan Tiikerit lähtee uuteen kauteen erikoisella kokoonpanolla: remmiin on palkattu kolmas passari, jenkki Steven Kehoe. Kautta on hyvä aloittaa taloudellisestikin, sillä edellisestä kaudesta on kertynyt noin 62 000 euroa voittoa.

urheilu
Niklas Seppänen jujuttaa palloa torjunnan taakse
Niklas Seppänen jujuttaa palloa torjunnan taakse. (Arkistokuvaa) Jussi Rovio / Yle

Seuran puheenjohtaja Jukka Ylikarjula avaa taloudellista tilannetta sillä, että mestaruus toi uuteen kauteen hyvän pohjan.

Viime kaudelta tuli noin 630 000 euroa toimintatuottoa. Tästä summasta lipputulot olivat noin 400 000, sponsoritulot vajaa 200 000.

– Tällä kaudella sponsoritulojen osuus on suurempi. Riippuu tietenkin peleistä. On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi lipputulot muodostuvat.

Tuore budjetti on tehty sillä laskutavalla, että mestaruusliigan runkosarjan pelissä katsojia on 800 katsojan tasolla. Syksyllä katsojamäärä oli 700 pinnassa, kun viime vuoden keskiarvo oli 790. Lisäksi tulevat europelit, joista tulee huomattavasti lisää tuottoja.

Mutta Hollihaka vetää 850-900 katsojaa maksimissaan. Jäähalliin saadaan vähintään 2000 katsojaa.

– Puolentoista viikon päästä tulevassa Nantes-pelissä toivon, että 2500 katsojan raja menisi rikki. Kahden tuhannen ylitys on meille taloudellisesti hyvä suoritus, laskee Ylikarjula.

Mestarijoukkue on muuttanut toimintatapojaan uudelle kaudelle. Yksi pelaajista on puolipäiväisesti toiminnanjohtajana.

– Pelaajia, Tomi Rumpusta ja Teemu Hakaa, on osallistettu markkinointiin. On uutta, että pelaajia osallistetaan seuran kehittämiseen. Junioritoiminnassa Kasper Vuorinen on ollut aktiivisesti mukana. Naisjaosto ja juniorijaosto täytyy aktivoida. Pitäisi olla myös Tiikereiden kakkosjoukkue, joka olisi kasvupaikka nuoremmille pelaajille, luonnostelee puheenjohtaja.

Pitkän ajan tavoite on saada Kokkola-areena, joka palvelisi myös muita tapahtumia Kokkolassa ja maakunnassa.

puheenjohtaja Jukka Ylikarjula

Tavoitteet edelleen kärjessä

Ensi ja seuraavilla kausilla tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Mestaruusliigan kärjessä. Pelit Euroopan kentillä tuovat myös laajempia sponsorimahdollisuuksia.

Jukka Ylikarjula pitää mielenkiintoisena, että uudella kaudella valmistuu myös Kampushalli Torkinmäelle, jolloin sielläkin on joukkueelle pelipaikka Hollihaan tapaan.

– Pitkän ajan tavoite on saada Kokkola-areena, joka palvelisi myös muita tapahtumia Kokkolassa ja maakunnassa.

Kolmas passari remmiin

Manageri Janne Heikkilä esitteli tiistaina joukkueen uuden täydennyksen. Hän on passari Steven Kehoe.

– Kehoe on maailmanluokan pelaaja. Alkukauden hän pelasi Belgiassa. Aiemmin muun muassa Tampereen Isku Volleyssä.

Muut passarit Simo-Pekka Olli ja Kasper Vuorinen jatkavat joukkueessa.

– Poikkeuksellisesti nyt mennään kolmella passarilla. Kilpailu siis tiivistyy. Kehoelle on saatava pelilupa ensin. Tarkoitus on, että 12 parasta pelaajaa on aina kokoonpanossa. Nyt pelaajia on kaikkiaan 14. Haluttiin varautua esimerkiksi loukkaantumisiin myös passarien osalta. Muille paikoille oli jo miehiä reservissä, selvittää Heikkilä.

Lue seuraavaksi