Myös hovi hylkäsi Directan petossyytteet – yhtiön korvauksiin roima korotus

Myös hovioikeus on hylännyt yritystietopalveluja tarjonneen Directan petossyytteet. Toimitusjohtajan markkinointirikoksesta käräjäoikeudessa saama viiden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus säilyi kuitenkin liki ennallaan.

Directan johtoa syytettiin Helsingin käräjäoikeudessa kesällä 2012 törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta. Directa-yhtiö oli kaupannut vuosina 2008–2009 pienyrittäjille mainosnäkyvyyttä internetissä.

Käräjäoikeudessa rikosjutun syyttäjät katsoivat, että hakurobottitekniikkaan perustuneet lupaukset olivat katteettomia. Syyttäjien mukaan Directa kääri miljoonavoitot pienyrittäjiltä.

Toimitusjohtaja sai käräjillä ehdollisen viiden kuukauden vankeusrangaistuksen markkinointirikoksesta. Kaikki johdon petossyytteet kaatuivat. Nyt hovioikeus säilytti tuomiot kutakuinkin ennallaan.

Yhtiön korvauksiin raju korotus

Itse Directa-yhtiölle tuomitut korvaukset sen sijaan kovenivat rutkasti. Käräjäoikeus määräsi yhtiön korvaamaan valtiolle rikoshyötynä 90 000 euroa. Hovioikeus katsoi, että valtiolle tuomittavaa rikoshyötyä kertyi enemmän: lähes 1 800 000 euroa.