Työntekijät vapauttivat vankina pitämänsä Goodyearin johtajat

Työntekijät pitivät kahta johtajaa vankina Amiensin tehtaalla maanantaiaamusta asti.

Pohjois-Ranskassa Amiensissa työntekijät ovat päästäneet vapaaksi kaksi rengasvalmistaja Goodyearin johtajaa poliisin puututtua asiaan.

Luvattua suurempaa irtisanomisrahaa vaativat työntekijät ottivat tehtaan tuotantojohtajan ja henkilöstöpäällikön vangiksi maanantaiaamuna.

Tiistaina iltapäivällä kaksi poliisia meni tehtaaseen ja saattoi johtajat ulos. Kymmenkunta muuta odotti tehtaan ulkopuolella.

Poliisi tuli paikalle saatuaan tuomarilta luvan puuttua asiaan. Ammattijärjestö CGT:n edustajan Mickael Wamenin mukaan heille tehtiin selväksi, että jos johtajia ei vapauteta, Pariisista tulee autolasteittain mellakkapoliiseja päättämään protestin ja työntekijöitä uhkaa vankeus.

Työntekijät ottivat johtajat vangiksi sen jälkeen, kun tuomioistuin oli hylännyt heidän tuoreimman valituksensa tehtaan lakkautusta vastaan.

Autonrenkaita valmistavaa tehdas on ollut vuosia lakkautuslistalla ja työntekijät pelkäävät irtisanomisten alkavan lähiviikkoina. Yhtiön johdon ja ammattijärjestöjen neuvottelut ovat olleet jumissa. Ammattijärjestö vaatii työntekijöille 80 000 euron erorahaa ja lisäksi 2 500 euroa jokaista tehtyä työvuotta kohden. Tehtaassa on lähes 1 200 työntekijää.