Armeijamuistoja ennen ja nyt - kerro omasi

Loppiaisena asepalveluksensa aloitti 12 300 alokasta. Edessä on uusi ympäristö ja paljon opittavaa, kuten Puolustusvoimien nettisivulla kerrotaan. Viime joulukuussa kaksi kotiutunutta ei jäänyt kaipaamaan armeijasta juuri mitään, vaikka muistoja jäi. Millainen on sinun armeijamuistosi?

Osallistu
sotilaan jalat
Yle

Viestimiehet Aleksi Kauhanen ja Vili Härkönen Kainuun Prikaatin ensimmäisestä viestikomppaniasta kotiutuivat joulukuussa puolen vuoden varusmiespalvelusajan jälkeen. Molemmille oli ollut jo alusta asti selvää, että armeija-ajasta ei tule pidempi.

– 165 päivää on takana. Jos suoraan sanon, niin parempaakin tekemistä on kuin rämpiä metsässä ja leikkiä pyssyillä. Itselläni on esimerkiksi bändiprojekteja, jotka keskeytyivät pahasti intin takia. Nyt pääsen onneksi niitä taas jatkamaan, sanoo Vili.

Sanovathan ne, että aika kultaa muistot, mutta nyt tuntuu hyvältä, että ohi on!

Aleksi Kauhanen ja Vili Härkönen

Aleksi myöntää harkinneensa jossain vaiheessa AUKiin menoa, mutta hänkin halusi lopulta päästä rakentamaan elämäänsä mahdollisimman pian.

Armeijasta pojat eivät jää kaipaamaan juuri mitään.

– Ruoka oli hyvää ja liikuntamahdollisuudet. Meillä oli yksikössä oma kuntosali, jossa tykkäsin käydä.

Leirejä pojat eivät jää ikävöimään. Niillä kun ei juuri päässyt edes nukkumaan.

– Sanovathan ne, että aika kultaa muistot, mutta nyt tuntuu hyvältä, että ohi on!

Millainen on sinun armeijamuistosi? Mikä muisto naurattaa tai harmittaa eniten? Onko terveisiä nyt palveluksensa aloittaneille alokkaille?