1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Vastuuntunto ja realismi yhdistävät johtajia

Suomalainen pienyrittäjä ajattelee pitkälle tulevaisuuteen. Häntä eivät kvartaalit heiluttele ja hän on lähellä työntekijäänsä.

Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus ja organisaatiopsykologi Pekka Järvinen.
Ylen arvokyselystä kävi ilmi, että suurin osa suomalaisista uskoo sosiaalitukien passivoittavan ihmisiä. Puolet suomalaisista ajattelee myös, että valtio holhoaa ihmisiä liikaa. Mutta millainen on yritysjohtajan arvomaailma, sitä Aamu-tv:ssä selvittivät Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus ja organisaatiopsykologi Pekka Järvinen.

Vahva vastuun tunne yhdistää johtajia, kuvaavat Suomen yrittäjien puheenjohtaja Jussi Järventaus ja organisaatiopsykologi Pekka Järvinen suomalaisia johtajia.

– Se tarkoittaa myös sitä, että on otettava huomioon toisia sidosryhmiä ja ihmisiä. Ehkä vähän toisin kuin luullaan, yritysjohtajan pitää olla hyvinkin empaattinen pärjätäkseen vaikeassa tehtävässään, Järventaus sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Pekka Järviselle johtajan arvoista tulee mieleen realismi ja jalat maassa -oleminen.

– Joskus jopa aika inhorealistinen, Järvinen totesi haastattelussa.

Kaksikon mukaan pienyrittäjää eivät kvartaalit heiluttele ja hän ajattelee yritystään pitkälle tulevaisuuteen. Suuryrityksen johtajan toimintaa ja ajattelua kvartaalitalous sen sijaan ohjaa aika paljon.