Sirkus mielletään vihdoin taiteeksi – vauvoille ja vaareille omat ryhmät

Sirkus on tuotu kansan pariin televisio-ohjelmien avulla ja temppuvälineet ovat helposti kaikkien saatavilla. Pikku hiljaa sirkus tunnustetaan taiteeksi, toteaa lahtelaisen Nuokun Sirkuksen toiminnanjohtaja. Tänä vuonna Lahdessa järjestetään sirkusta myös senioreille.

ilmiöt
sirkusta kauppakeskuksessa
Nuokun Sirkus ry

Sirkus nostaa Suomessa suosiotaan, toteaa lahtelaisen Nuokun Sirkuksen toiminnanjohtaja Teppo Kerkkä, joka tunnetaan sirkuspiireissä nimellä Sipi. Esitysten tilauksia tulee tasaisesti ja sirkusta on tuotu näkyville myös televisio-ohjelmissa viime vuosien aikana. Sirkus on tuotu kansan pariin, hän tuumaa.

- Välineitä saa joka paikasta ja opetusta järjestetään jopa korkeakoulutasolla. Täällä aletaan pikku hiljaa tunnustaa, että sirkuskin on taiteen muoto.

Lahdessa Nuokun Sirkuksen viikkotreeneissä käy yli sata nuorta viikoittain. Sirkus ei kuitenkaan ole vain lasten leikkiä. Lahdessa järjestetään sirkusta myös vauvoille, perheille, kehitysvammaisille sekä aikuisille. Seuraavaksi nuoralle astuvat eläkeläiset.

Ensin ajateltiin järjestää senioreille taikatanssit, mutta se ei saanut kannatusta.

Sipi

- Ensin ajateltiin järjestää senioreille taikatanssit, mutta se ei saanut kannatusta. Päädyttiin suunnittelemaan sirkusnäytöstä senioreiden kanssa.

Sirkusharjoituksissa harjoitellaan esimerkiksi jonglöörausta, yksipyöräisellä ajoa ja nuoralla kävelemistä.

- Jos ihmisellä pysyy yksi pallo kädessä, niin siitä ei ole enää pitkä matka siihen, että toinenkin pallo pysyy. Moni haluaisi sirkusesityksen nähtyään kokeilla, millaista olisi työskennellä sirkuksessa.

Nuokun Sirkuksen kausi alkaa tänään keskiviikkona Lahdessa.