1. yle.fi
  2. Uutiset

Jari Isometsä palasi kaviouralle

Forssan Seudun Hippoksen uusi toiminnanjohtaja Jari Isometsä tuntee ravipiirit jo tallipoika-ajoistaan lähtien. Hän on varautunut pitkiin työpäiviin.

urheilu
Jari Isometsä Forssan Pilvenmäen raviradalla.
Jari Isometsä uskoo viihtyvänsä Forssan Pilvenmäen raviradalla.Eeva Hannula / Yle

Jari Isometsä omisti jo 90-luvun alusta ravihevosia. Kaikkinensa ravureita on ollut kolmisenkymmentä "hyviä ja huonoja" kuten hän itse sanoo.

- Tallipojan taustalla olen hoidellut mm. hevosen jalkoja ja oppinut tuntemaan raviurheilun ihmiset, valmentajat, ajajat ja Hippoksen väen, Isometsä kuvailee uuden raviuransa taustoja.

Hevosenomistajuus on jälleen tulevaisuuden haave, sillä nyt ei ehdi. Isometsä on varautunut Forssan Seudun Hippoksen toiminnanjohtajana pitkiin työpäiviin. Työtä on luvassa paljon.

Suomalaisten kannattaisi ruotsalaisten tapaan vaihtaa lottoaminen ravipeleihin

Jari Isometsä

- Pilvenmäen ravirata ja paikat on pidettävä kunnossa, ettei repsota. Ravipäiviä voisi Forssakin lisätä ja Kuninkuuraveistakin voisi alkaa taas puhua.

Jari Isometsä puhuu mielellään siitä, miten suomalaisten kannattaisi ruotsalaisten tapaan vaihtaa lottoaminen ravipeleihin: pelikone antaa hyvät voittajaehdokkaat ravikansalle sen sijaan, että pelaajan pitäisi itse selvittää hevosen menestymismahdollisuudet.

Markkinamiehelle riittää puuhaa

Isometsän työstä nappaa suuren osan markkinointi ja yhteistyökumppaneiden hankinta.

- Mainospaikkoja riittää raviradan reunamilla ja näkyvyyttä valtakunnallisissa totolähetyksissä televisiossa. Työpäivät tulevat olemaan pitkiä, ei tässä työtunteja pysty laskemaan. Aikaa täytyisi repiä kaikkeen.

Pilvenmäen raviradan kehittämiseksi suunnitellaan myös muita tapahtumia.

Ongelmana on vain, miten aika riittää kaikkeen

Jari Isometsä

- Täällä on kaikki fasiliteetit valmiina: isot parkkipaikat ja ravintolakin, joten uusia ideoita toiminnalle kaivataan.

Jos hiihtoladuille sataisi lunta, Isometsä lupaa, että tuulettaisi päätään forssalaisessa havumetsässä pitkien työrupeamien välissä.

- Hiihto ei enää ole minulle intohimo. Voin hiihtää jos on lunta, mutta ei ole pakko mennä. Pimeys ja harmaus vaikuttaa kyllä ihmisen mielen laatuun.

Forssaan Jari Isometsä ei aio muuttaa, ainakaan heti, sillä Nummelaan on vain vajaan tunnin ajomatka.

Lue seuraavaksi