Venezuela järkyttyi entisen missin murhasta

Entinen missi Monica Spear ja tämän puoliso Thomas Berry surmattiin epäonnistuneen ryöstön yhteydessä. Myös parin viisivuotias tytär loukkaantui ammuskelussa.

Ulkomaat

Asemiehet tappoivat entisen Miss Venezuelan Monica Spearin ja tämän alkujaan brittiläisen puolison Thomas Henry Berryn maanantaina epäonnistuneen ryöstön jälkeen Luoteis-Venezuelassa. Myös parin viisivuotias tytär loukkaantui ammuskelussa. Tytär pääsi kuitenkin sairaalahoitoon ja hänen tilansa on vakaa.

Spear oli Venezuelan ehdokkaana Miss Universum -kilpailussa vuonna 2005, ja hän oli suosittu saippuaoopperatähti. Yhdysvalloissa asunut Spear oli käymässä Venezuelassa lomamatkalla. Spearin mies puolestaan oli syntyjään Britanniasta, mutta hänellä oli Venezuelan kansalaisuus.

Perhe oli ajamassa moottoritiellä, kun heidän autonsa osui terävään esineeseen, ja heidän oli pakko ajaa tien sivuun. Poliisi arvelee, että terävä esine oli jätetty tielle tarkoituksella osana ryöstösuunnitelmaa.

Spear sai pysäytettyä hinausauton, jonka matkustajat ryhtyivät auttamaan pariskuntaa Puerto Cabellon ja Valencian välisellä tieosuudella Carabobon osavaltiossa. Tämän jälkeen viisi aseistettua miestä hyökkäsi heidän kimppuunsa. Hinausauton matkustajat pääsivät pakenemaan läheiselle poliisiasemalle, mutta Spearin perhe lukittautui autoonsa ja yritti suojautua tappajilta.

Asemiehet ampuivat autoa päin useita laukauksia ja lähtivät pakoon. Hei eivät kuitenkaan varastaneet mitään.

Sisäministeri Miguel Rodriguezin mukaan viisi ihmistä on pidätetty ja heitä kuulustellaan epäiltynä yhteyksistä surmiin. Rikostutkijat myös takavarikoivat pariskunnan auton ja kuulivat hinausauton matkustajia todistajina.

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro sanoi surmaa verilöylyksi ja kutsui keskiviikkona noin sata pormestaria ja kuvernööriä hätäkokoukseen suunnittelemaan toimenpiteitä rikoksia vastaan.

Lisäksi elokuva-alalla, teatterissa ja televisiossa työskentelevät venezuelalaiset kutsuivat koolle katuväkivaltaa vastustavan mielenosoituksen.

Katuväkivalta on Venezuelassa vakava ongelma, ja erään paikallisen järjestön mukaan maassa tehdään jopa 79 murhaa 100 000 asukasta kohden. Maan sisäministeriön mukaan murhia tehdään 39 sataatuhatta asukasta kohden.

Lähteet: AFP