Jyväskylän konserttisalia suunnitellaan lahjoitusten avulla

Jyväskylän konserttisalia suunnitteleva yhdistys on kerännyt rahaa tukikonserteilla ja luennoilla. Viime vuonna kerätyillä rahoilla on tehty arkkitehtuurisia suunnitelmia. Lisää rahaa toivotaan, jotta konserttisalin hinnasta saisi realistisen kuvan.

kulttuuri
YLE / Elina Ojanotko

Konserttisalia suunnitellaan Jyväskylään lahjoitusten ja tukijoiden avulla. Jyväskylän konserttisalin hanketuki yhdistys on järjestänyt konserttisalin tueksi muun muassa konsertteja ja luentoja.

– Olemme tukeneet konserttisalin suunnittelua sen jälkeen, kun arkkitehtitoimisto JKMM valittiin suunnittelun tekijäksi, yhdistyksen puheenjohtaja Lea Pulkkinen sanoo.

Lahjoituksien avulla yhdistys on voinut tukea arkkitehtuurisuunnittelua 41 000 eurolla vuoden 2013 aikana. Muuta rahoitusta suunnitelmiin ei ole saatu. Yhdistys toivoo lisää rahaa, koska sähkö- ja LVI-suunnitelmat halutaan myös valmiiksi. Ne antaisivat konserttisalin kokonaiskustannuksista realistisen arvion.

Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koiviston mukaan kaupungilta tuskin liikenee konserttisaliin rahaa lähivuosina.

– Kaupungin talousarviossa ei ole suunnitteluun rahaa ollut viime vuonna eikä sitä ole myöskään tänä vuonna. En lähde edes arvioimaan sitä, että milloin konserttisalin investointiin vaadittavat rahat voisivat löytyä talousarviosta. Tuntuu, että tässä taloustilanteessa se ei ole ainakaan lähitulevaisuudessa mahdollista, Koivisto sanoo.

_Päivitetty. 15.42 Timo Koiviston kommentilla. _