1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Lappset Groupin toimitusjohtaja irtisanoutui yllättäen

Rovaniemeläisen leikkipaikkavälinevalmistajan Lappset Groupin toimitusjohtaja Juha Laakkonen eroaa yhtiön palveluksesta. Laakkonen erosi tehtävästään yllättäen keskiviikkona.

talous
YLE / Essi Timonen

Lappset Groupin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo kertoo, että Juha Laakkonen jätti eroilmoituksensa osittain yllätyksenä palattuaan lomalta takaisin töihin. Laakkosella on kuuden kuukauden irtisanoutumisaika.

Juha Laakkonen on työskennellyt Lappsetilla 15 vuotta, joista viimeiset kuusi vuotta toimitusjohtajana. Laakkonen perustelee lähtöään sillä, että nyt on sopiva aika hengähtää ja miettiä uusia haasteita.

Perheyrityksen hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo kiittää Laakkosta pitkäaikaisesta panoksesta. Hän vakuuttaa, että Laakkonen nauttii hallituksen luottamusta.

Varatoimitusjohtaja johtaa siirtymäkauden ajan

Ikäheimo arvelee, että yhtiön jättävä toimitusjohtaja arvioi nyt olevan hyvä tilanne lähteä.

- Juha on positiivinen ihminen. Hän on nähnyt, että on tehnyt hyvän työn, ja haluaa lähteä, kun asiat yhtiössä ovat hyvin, Ikäheimo sanoo.

Ikäheimon mukaan yhtiön talous on hyvässä kunnossa. Kannattavuus parani viime vuoden aikana ja yritys hankki myös uusia markkina-alueita teemaleikkipuistojen avulla.

- Yhtiön tulos viime vuodelta tulee olemaan edellisvuotta parempi, Ikäheimo sanoo.

Yhtiön toimitusjohtajan tehtävät ottaa hoitaakseen varatoimitusjohtaja Tero Ylinenpää, kunnes seuraaja on nimetty. Juha Laakkonen jatkaa siirtymäkaudella johdon tukena.

Muutettu otsikkoon sana yllättäen 8.1.2014 kello 14.51 ja täydennetty juttua.

Lue seuraavaksi