Uusi öljyjunaturma lisää huolta Pohjois-Amerikan öljykuljetusten turvallisuudesta

Öljyä ja propaania kuljettanut juna suistui myöhään tiistaina paikallista aikaa raiteiltaan harvaanasutulla alueella Kanadan New Brunswickissa.

Öljyä ja propaania kuljettaneen junan suistuminen raiteilta ja syttyminen palamaan Kanadan New Brunswickissa on lisännyt huolta öljyn junakuljetusten turvallisuudesta.

Kenenkään ei tiedetä kuolleen myöhään tiistaina paikallista aikaa sattuneessa onnettomuudessa, kun taas heinäkuussa 47 ihmistä kuoli Quebecin osavaltiossa öljyä kuljettaneen junan suistuttua raiteiltaan ja sytyttyä palamaan Lac-Méganticin kaupungin keskustassa.

Tiistain junaturma sattui harvaan asutulla alueella lähellä Plastrer Rockia. Noin 150 lähistön asukasta on evakuoitu kodeistaan turmapaikan läheltä.

Palopäällikkö Tim Corbinin mukaan suurin huolenaihe ovat propaanivaunut. Jos ne räjähtäisivät, vahingot voisivat olla suuret.

Osa öljyvaunuista palaa. Palo on viranomaisten mukaan nyt hallinnassa.

Junassa on 122 vaunua ja neljä veturia. Vaunuista 15 ja vetureista yksi suistui raiteiltaan. Raiteiltaan suistuneista vaunuista neljässä on propaania ja neljässä öljyä. Onnettomuuden syytä ei toistaiseksi tiedetä.

Junassa oli vain kaksi ihmistä, jotka eivät ole loukkaantuneet. Ihmiset on evakuoitu kahden kilometrin säteeltä onnettomuuspaikasta.

Öljykuljetukset ovat lisääntyneet viime vuosina voimakkaasti Pohjois-Amerikan rautateillä. Onnettomuudet ovat lisänneet huolta kuljetusten turvallisuudesta. Viimeksi joulukuun lopussa Pohjois-Dakotassa Yhdysvalloissa suistui raiteiltaan sataa raakaöljyvaunua kuljettanut juna törmättyään toiseen junaan.