Angry Birdsit leikkipaikalla ovat saaneet ruotsalaisvanhemmat näkemään punaista

Ovatko värikkäät lintuhahmot leikkipuistossa tuotesijoittelua, mainontaa vai viatonta hupia? Sitä pohditaan Uddevallan kunnassa Ruotsin länsirannikolla.

Osallistu
Angry Birds -leikkipuisto Rovaniemellä
Sauli Antikainen / Yle

Vihaiset lintuhahmot kunnostetussa leikkipuistossa ovat suututtaneet ruotsalaisvanhemmat Uddevallan kunnassa Ruotsin länsirannikolla, kertoo sanomalehti Bohusläningen (siirryt toiseen palveluun). He pitävät Angry Birds -kuvioita leikkipuiston laitteissa suomalaisen pelin mainontana.

– Mitä kunnanvirkamiehet oikein ajattelivat, kun he ostivat leikkilaitteita, jotka altistavat lapsemme tunnetulle tavaramerkille? Ovatko he ylipäätään ajatelleet? ihmettelee yksi leikkipuiston isistä, Hannes Brage Bohusläningenissä.

– Voisiko McDonalds tuoda tänne Roland McDonaldin mainoksena? Hannes Brage kysyy.

Vihaisia lintuja on maalattu osaan leikkilaitteista sekä puiston penkkeihin ja roskakoreihin. Kunta maksoi kalusteista 51 000 kruunua eli noin 5700 euroa. Puisto-osaston johtaja Agneta Johanssonin mukaan teema valittiin vain lasten huvittamiseksi.

– Mitään muuta emme ajatelleet. Tässä ei ole kyse sponsoroinnista, eivätkä nämä laitteet ole olleet muita halvempia tai kalliimpia, Agneta Johansson sanoo Bohusläningenissä.

Osa Uddevallan kunnallispoliitikoista on kuitenkin samoilla linjoilla kuin vanhemmat, kertovat Ruotsin tiedotusvälineet. He pitävät lintukuvioita leikkilaitteissa tuotesijoitteluna, joka pitäisi kieltää. Johansson on eri mieltä.

– Totta kai lapset saavat vaikutteita ja haluavat eri leluja. Näin on aina ollut. Kun omat lapseni olivat pieniä, he halusivat Playmobil-leluja. Vanhempien vastuulla on ohjata lapsiaan, Johansson sanoo Bohusläningenissä.