Toimitusjohtaja: Iisalmen biojalostamon aloitusaikataulua ei ole muutettu

Iisalmen Sanomat kertoi tänään, että biojalostamohanke ei toteudu alkuperäisessä aitataulussaan ja jalostamo valmistuisi tuotantoon viimeistään 2015 kesään mennessä. Green Fuel Nordicin toimitusjohtajan Timo Saarelaisen mukaan bioöljyn tuotanto on alkamassa alkuperäisen aikataulun mukaisesti jo tämän vuoden lopulla.

Biopolttoaineiden valmistus
Green Fuel Nordicin toimitusjohtaja pitää Power Point -esitelmää tiedotustilaisuudessa.
Kalevi Pitkäkangas / Yle

Iisalmen Soinlahteen rakentuva biojalostamo aikoo yhä aloittaa tuotannon jo tämän vuoden lopulla.

Iisalmen Sanomat kirjoitti torstaina, että hanke ei toteudu alkuperäisessä aikataulussaan ja jalostamo valmistuisi tuotantoon viimeistään vuoden 2015 kesään mennessä.

Green Fuel Nordic -yhtiön toimitusjohtaja Timo Saarelainen sanoo Yle Savolle, että alkuperäistä aikataulua ei ole muutettu ja puupohjaisen bioöljyn tuotannon pitäisi alkaa tämän vuoden lopussa. Saarelainen kuitenkin vahvistaa Iisalmen Sanomien tiedon, että palkattavien työntekijöiden koulutusta on lykätty useampaan otteeseen ja koulutus on alkamassa kevään aikana.

Biojalostamon tontilla on jo tehty maanrakennustöitä viime keväästä lähtien. Varsinainen jalostamon rakentaminen alkaa keväällä lumien sulettua. Rakennustyöt työllistävät noin 300 ihmistä ja valmistuttaan jalostamo työllistää noin sata ihmistä.