F1-Bottas: "Glamour? Minä kutsun sitä hässäkäksi"

Valtteri Bottas vietti joululomaansa kotikonnuillaan Nastolassa ennen lähestyvää toista kauttaan. Julkisuuteen totutteleva Bottas rentoutuu saunassa ja pitää ympärillään pyörivää mediamylläkkää hässäkkänä.

urheilu
Valtteri Bottas
Hannu Kinnunen / Yle

Ensimmäisellä kaudellaan Valtteri Bottas keräsi muutamia MM-pisteitä. Tällä kaudella tavoitteena on Bottaksen sanojen mukaan paljon, paljon enemmän pisteitä. Auton parantelun myötä tavoite on kymmenen parhaan joukossa. Tärkeintä on kuitenkin kerryttää kokemusta.

- Pitää nyt nähdä, mikä on vauhti ja se ratkaisee sitten tavoitteitakin. Tiedän, että lähden tähän kauteen parempana kuskina.

Tällä viikolla Bottas on ollut harjoittelemassa Pajulahdessa. F1-kuskilla oli joulun alla kahden viikon harjoitustauko. Bottas on hyvässä kunnossa, ja vitsaileekin, että ilman autoja hän olisi yksi radan nopeimmista kuskeista.

- Tauon jälkeen olen treenannut. Tämä aika on kovinta aikaa fyysisen kunnon kannalta. On tavoite, että joskus on maailman paras. Sen eteen pitä tehdä töitä.

Viimeisen viikon hän on nauttinut urheilijaelämästä ja keskittynyt olennaiseen: urheiluun, syömiseen ja nukkumiseen. Bottas kertoo olevansa mies, joka ei pysy kauaa aloillaan. Parhaiten rentoutuu mökillä ja saunahommissa, hän sanoo.

- Glamour? Minä kutsun sitä hässäkäksi. Kaikennäköistä hässäkkää on ympärillä kisaviikonloppuina, pitää vaan yrittää päästä rauhoittumaan. Tottakai se on hienoa, että pääsee tekemään sitä, mistä tykkää.

Kohti uutta kautta

Valtteri Bottas lähtee luottavaisena toiseen kauteensa Williams-tallissa. Nastolalaislähtöinen nuori mies on tyytyväinen kauteensa – ainoana yllätyksenä tuli auto.

- Auto oli aika paljon hitaampi kuin piti olla. Sen takia kausi oli vaikea ensimmäiseksi kaudeksi.

Suurin muutos F1-sarjaan siirryttyään tuli Bottaksen mukaan auton teknisellä puolella. Autoa pystyy säätämään paljon enemmän, Bottas tuumaa.

- Tänä vuonna olen oppinut paljon ajamisesta, auton säätämisestä ja kisatilanteista. Seuraavalla kaudella tulee taas opittua lisää, ja tiedän, että kisa kisalta olen parempi kuski.

Bottas veikkaa Red Bullia kovaksi talliksi myös ensi kaudelle, McLarenia ja Mercedestä unohtamatta. Kokeneista tiimikavereista on hyötyä, ja Bottas aikookin pitää silmät auki.

Myös parempi kalusto luo mahdollisuudet parempaan kauteen. Uudet, aerodynaamiset sääntömuutokset tuovat tullessaan mahdollisuuden saada muut tiimit kiinni.

- Nyt on luottavainen olo sen suhteen, että tälle vuodelle saadaan parempi auto.