Lukon junaepisodi oli tahatonta taktiikkaa

Rauman Lukon eilisen ottelun loppuhetket ovat herättäneet runsasta keskustelua. Päävalmentaja Risto Dufvan mukaan vaihtopenkin tyhjentäminen ennen ottelun päättymistä oli puhtaasti tekninen veto. Vaikka taktisestikin se osoittautui toimivaksi.

urheilu
Risto Dufva.
Yle / Samu Lehtonen

Katsojat hämmästelivät eilen Oulussa tapahtunutta tilannetta, jossa Rauman Lukon pelaajat poistuivat kesken jääkiekko-ottelun pukukoppiin. Päävalmentaja Risto Dufvan ohjeistamana jäälle jäivät voittomaalikilpailua varten vain kolme pelaajaa ja kaksi maalivahtia. Muu joukkue siirtyi suihkuun, jotta joukkue ehtisi kotimatkaksi suunniteltuun junakyytiin. Dufvan mukaan hän teki ratkaisun puhtaasti teknisistä syistä, mutta päätöksen vaikutukset osoittautuivat muutenkin suotuisiksi.

Järjen käyttö on sallittua vaikka jääkiekkoilijoita olemmekin.

Päävalmentaja Risto Dufva

- Olisikin hieno sanoa, että tämä oli loistava taktinen oivallus. Enemmän siinä silti oli tekniikkaa kuin taktiikkaa vaikka huomasin sen kyllä vaikuttavan vastustajiin hämmentävästi, Dufva toteaa.

Yöbussi ei houkuttanut

Lukko vei voiton Kärpistä voittomaalikilpailun jälkeen. Ja joukkue ehti junaan.

- Jos olisimme pelanneet ottelun normaalisti loppuun, olisimme kaikki myöhästyneet junasta. Nyt osa pelaajista ehti suihkuun voittomaalikilpailun aikana. Ja joukkue ehti junaan minuuttia ennen sen lähtöä, Dufva toteaa.

Dufvan mukaan mitään katastrofia myöhästymisestä ei olisi seurannut, mutta seuraava mahdollinen kotiinkuljetus olisi ollut yöbussilla. Eikä hyvistä yöunista oltu valmiita luopumaan edessä olevan otteluruuhkan alla.

Loppuverryttely junassa

Dufva vastasi heti ottelun päätyttyä kyselyihin joukkueen loppuverryttelyistä, että ne voi hoitaa vaikka junassa juoksemalla ravintolavaunun ja makuuvaunun välillä. Hän uskoo, että ainakin osa pelaajista noudatti ohjetta.

- Jotain kolinaa sieltä ainakin kuului, joten kai ne olivat meidän miehemme, jotka siellä juoksivat, Dufva totesi pilke silmäkulmassa.