1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vanhasta design-makasiinista tulee Helsingin torikauppiaiden varasto

Helsingin Kauppatorin kauppiaiden nykyiset varastotilat menevät remonttiin. Helsinki Design Weekinkin päänäyttämönä toimineesta Tulli- ja Pakkahuoneesta Katajanokalla tulee väistötilat varastoille.aille.

Arkkitehti Gustaf Nyströmin piirtämä Tulli- ja Pakkahuone Helsingin Katajanokalla valmistui 1901. Kuva: Yle

Helsingin Katajanokalla designin näyttelytilanakin toiminutta Tulli- ja Pakkahuonetta käytetään jatkossa torikauppiaiden varastona.

Helsinki Design Weekin mukaan kaupungin tilakeskus ei uusinut kiinteistön vuokrasopimusta. Vain kesäisin käytössä ollut tila on vuokrattu aina vuosi kerrallaan.

Tilakeskuksen toimitilapäällikkö Markku Metsäranta kertoo, että torikauppiaiden varastotilat keskustakorttelissa menevät remonttiin ja varastoille tarvitaan väistötilat. Remontti kestää puolitoista vuotta. Remontoitavassa, niin sanotussa kylmässä päässä ei ole lämmitystä, viemäriä eikä saammutusjärjestelmää.

Vuonna 1901 valmistunut uusrenesanssi-tyylinen Tulli- ja Pakkahuone on ollut kolme vuotta käytössä näyttely- ja juhlatilana.

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Gustaf Nyström, jonka käsialaa ovat myös muun muassa Säätytalo, Valtionarkisto ja Eteläsataman kauppahalli.