1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hotellit

Peurunka investoi luksusmajoitukseen

Kylpylä-hotelli Peurunka Laukaassa suunnittelee lisäävänsä majoituskapasiteettiaan. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan rakennustyöt aloitetaan jo tämän vuoden puolella.

Kuva: YLE Keski-Suomi / Alpertti Rieskjärvi

Kylpylähotelli Peurunkaan on tarkoituksena rakentaa toinen huoneistohotelli sekä luksusrivitaloja, joissa tulee olemaan 16 huoneistoa.

– Meillä oli viime vuonna aika hyvä vuosi. Majoitusvuorokaudet kasvoivat yhdeksän prosenttia ja se on antanut uskoa lisätä majoituskapasiteettia, kertoo toimitusjohtaja Seppo Virta.

Rakennushankkeiden takana on Skanska. Rakennuksien myötä Peurungan majoituskapasiteetti lisääntyy nykyisestä 700 vuodepaikasta yli tuhanteen vuodepaikkaan. Investoinnit ovat yhteensä noin 13 miljoonaa euroa.

– Myötäilemme tässä myös Keski-Suomen matkailustrategiaa siinä, että me haluamme lisää venäläisiä matkailijoita. Siihen tarvitsemme lisää heidän näköistä majoituskapasiteettia elikkä lisää huoneistoja.

Virta arvioi, että rakennustyöt päästään aloittamaan jo tänä vuonna.

Kylpyläinvestointien jälkeen kylpylähotellin henkilöstö on kasvanut noin 20 hengellä. Virran mukaan tiedossa on lisää rekrytointeja.

– Tänä vuonna palkkaamme varmaankin 5-7 henkeä lisää. Lisää väkeä tarvitaan varmaan myös vuonna 2015, jolloin on suunnitteilla tehdä myös ravintolalaajennus.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Laukaa-Konnevesi-lehti.