1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun linna muuttuu elokuvan kuvauspaikaksi

Turun linna on haastava elokuvan kuvauspaikka. Linna on muuttumassa Mika Kaurismäen uuden The Girl King -elokuvan kulissiksi. Lavastettavaa on paljon, ja linnan herättäminen 1600-luvulle vaatii paljon työtä.

kulttuuri
Turun linna
Jussi Kallioinen/ Yle

Turun linna on yksi Mika Kaurismäen The Girl King _ -elokuvan (_Tyttökuningas) kuvauspaikoista. Epookkielokuva kertoo Ruotsin kuningatar Kristiinasta, joka hallitsi Ruotsia 1600-luvulla. Linnan herättäminen 1600-luvulle on haastavaa.

– Jokainen huone, jossa teemme elokuvaa, pitää muuttaa elokuvaan sopivaksi. Esimerkiksi kuningattaren salissa on vain yksi esine, kaappi, joka voi jäädä, sanoo Markku Pätilä, joka on toinen elokuvan lavastajista.

– Lisäksi kuvattavista tiloista pitää poistaa sähkövalot, ja linnan ovet muutetaan enemmän kuninkaallisiksi, jatkaa Pätilä.

Aikakausi luodaan linnaan myös esimerkiksi verhoilla ja aikaan sopivilla aterimilla.

Lavastaminen vaatii ennakkotutkimusta

Taustatyö on vaatinut historiaan perehtymistä muun muassa kirjojen ja asiantuntijoiden avulla.

– Olen keskustellut paljon esimerkiksi Helsingin yliopiston tutkijatohtori Mirkka Lappalaisen kanssa. Kysyin häneltä, onko jotain sellaisia asioita, joita meidän pitäisi lavastuksessa erityisesti muistaa. Hän kuvaili, että 1600-luvulla oli tosi kylmää, tosi pimeää ja tosi epämukavaa, kertoo lavastaja Markku Pätilä.

Elokuvan kuvaukset on tarkoitus aloittaa alkuvuodesta.

Lue seuraavaksi