1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Työsuhteiden ketjutus myös hovioikeuden mielestä peruste vakinaistamiseen

92 työsopimusta kymmenessä vuodessa johti oikeuskäsittelyiden kautta työsuhteen vakinaistamiseen. Lappeenrannan kaupungin mukaan ketjutukselle oli peruste, koska lastenhoitaja sijaisti useita eri henkilöitä.

Kuva: Yle Etelä-Karjala

Lappeenrantalaisen lastenhoitajan työsuhteiden ketjutus on myös hovioikeuden mielestä muutettava toistaiseksi voimassa olevaksi työsuhteeksi.

Kouvolan hovioikeus piti voimassa Etelä-Karjalan käräjäoikeuden päätöksen työsuhteen vakinaistamisesta. Hovioikeus kirjasi päätökseen vielä, että työsuhdetta on pidettävä toistaiseksi voimassa olevana maaliskuusta 2007 lukien.

Lastenhoitajalle oli tehty vuosien 2003 - 2013 välillä yhteensä 92 määräaikaista työsopimusta. Lappeenrannan kaupunki joutuu myös korvaamaan lastenhoitajan oikeudenkäyntikulut.

Hoitaja tällä hetkellä työttömänä

Lappeenrannan kaupunki ei ole jatkanut lastenhoitajan työsuhdetta hänen viime kesäkuussa päätyneen viimeisimmän määräaikaisen työsuhteensa päätyttyä.

JHL:n pääluottamusmies Airi Tauriaisen mukaan hoitaja odottaa tällä hetkellä kaupungin seuraavaa liikettä. Kaupunki voi joko noudattaa hovioikeuden päätöstä ja ottaa hoitajan takaisin töihin tai maksaa hoitajalle korvauksia laittomasta irtisanomisesta.

Tauriaisen mukaan pahimmassa tapauksessa luvassa on vielä uusi oikeudenkäynti iritsanomiskorvauksista.

Lappeenrannan kaupungilla on 60 päivää aikaa päättää hakeeko se valitusoikeutta korkeimpaan oikeuteen. Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja Päivi Savilammen mukaan kaupunki tekee päätöksen todennäköisesti tammikuun aikana.

Asiassa on monia vaikeita näkökulmia pohdittavana; mm. mahdollinen irtisanomisajan määrittäminen ja se, että Lappeenrannassa on kuntaliitossopimuksen mukaan edelleen irtisanomissuoja voimassa.