1. yle.fi
  2. Uutiset

Yt-neuvottelut alkavat margariinitehtaalla Raisiossa

Bunge Finlandin sopeuttamistoimet johtavat enintään 16 työsuhteen päättymiseen.

talous
Raision margariinitehtaan pakkauslinja.
Yle

Raisiolainen margariineja ja kasviöljyjä valmistava Bunge Finland aloittaa yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä on yhteensä 74 henkilöä tehdas- ja toimitusketjuorganisaatioista. Irtisanomisia tulee enintään 16. Bunge Finlandin mukaan tehtaan kustannustehokkuus ja kilpailukyky ovat heikentyneet.

Yhtenä vaihtoehtona on sulkea Raision raffinointilaitos, jossa jalostetaan rypsiöljyä elintarvikekäyttöön.

– Kotimaisen rypsiöljyn heikentynyt saatavuus yhdessä raffinointilaitoksemme alhaisen käyttöasteen kanssa alentaa kustannustehokkuuttamme ja kilpailukykyämme merkittävästi. Joudumme pohtimaan, mikä on meille kilpailukyvyn ja riskienhallinnan kannalta paras tapa hankkia rypsiöljyä, kertoo Bunge Finlandin toimitusjohtaja Matti Sipilä yhtiön tiedotteessa.

- Tavoitteena on, että saamme käyttöömme rypsiöljyä mahdollisimman kilpailukykyisesti joko omasta laitoksestamme tai valmiiksi jatkojalostettuna muilta valmistajilta.Yksi vaihtoehto on Raision raffinointilaitoksen alasajo ja keskittyminen margariinitehtaan käyttämien rasvaseosten valmistukseen. Margariinien valmistus Raisiossa jatkuu, Sipilä sanoo.

Yt-neuvotteluissa käsitellään myös tehtaan sisälogistiikan uudelleenjärjestelyjä. Yhtenä mahdollisuutena on tehtaan ulkopuolisten varastotoimintojen siirtäminen kokonaisuudessaan alihankkijalle. Sisälogistiikassa työskentelee 14 henkilöä.

– Tehtaan varastotoimintojen keskittämisellä tavoittelemme kustannussäästöjä ja toiminnan joustavuuden parantamista, sanoo Sipilä.

Yt-neuvottelujen on tarkoitus päättyä helmikuussa.

Lue seuraavaksi