Rakuunasoittokunnan musiikki kaikuu yhä kauemmas

Puolustusvoimien Rakuunasoittokunnan koko yli kaksinkertaistui vuodenvaihteessa. Uuden kokoonpanon soittoalueena ovat Kaakkois-Suomen lisäksi Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala. Kasvaneelle soittokunnalle rakennetaan parhaillaan uusia suurempia harjoitustiloja Lappeenrannan Leirinmäelle.

musiikki
Rakuunasoittokunta
Yle

Lappeenrannan Maasotakoulun tiloissa Rakuunamäellä harjoittelee 34-henkinen Rakuunasoittokunta. Soittokunnan koko yli kaksinkertaistui vuodenvaihteessa, kun puolustusvoimat lakkautti seitsemän soittokuntaansa.

Yhteiselo uudella kokoonpanolla on alkanut lupaavasti.

- Alku näyttää todella hyvältä ja täällä on todella mukava porukka. Itse ainakin tykkään ja viihdyn oikein hyvin Lappeenrannassa, Rakuunasoittokunnan klarinetinsoittaja Vesa Kärkkäinen sanoo.

Soittokuntien yhdistämisillä on myös positiivisia vaikutuksia.

- Isommalla kokoonpanolla pystymme soittamaan monipuolisempaa musiikkia ja konserttien järjestely ja harjoitustoiminta on helpommin järjestettävissä, Rakuunasoittokunnan päällikkö ja toinen kapellimestari Riku Huhtasalo sanoo.

Rakuunasoittokunnassa soi nyt myös oboe

Soittajien määrän lisäännyttyä myös instrumenttien kirjo on laajentunut.

- Tänne haetaan fagotin soittajaa, jota ei ennen ole ollut ja sitten meille tuli oboe uutena instrumenttina ja lisäksi kaksi lyömäsoittajaa, Huhtasalo listaa.

Soittokunnan päällikkö lupaa, että kaikki maakunnat otetaan yhä huomioon tasapuolisesti.

- Kyllä minä uskon, että kaikki tulee katettua. Totta kai meidän täytyy pitää huoli, että sotilasmusiikki soi myös näissä maakunnissa, mistä soittokuntia nyt lakkautettiin eli Etelä-Savosta ja Pohjois-Karjalasta täällä meidän alueella, Huhtasalo sanoo.

Uuteen kokoonpanoon Kajaanista tulleelle soittajalle siirto oli positiivinen asia.

- Itse ainakin olin todella tyytyväinen siirtooni tänne Lappeenrantaan, kun olen Mikkelin läheltä Hirvensalmelta kotoisin, joten kotikonnuille takaisin palasin, Kärkkäinen tuumaa.

Yleisöllä on mahdollisuus kuulla uuden Rakuunasoittokunnan musiikkia 30. tammikuuta Lappeen Marian kirkossa järjestettävässä kynttiläkonsertissa.