Vihaiset linnut eivät ärsytä porilaisia

Ruotsissa kohistaan Angry Birds -leikkipuistoista, joiden koetaan altistavan lapsia mainonnalle. Maailman ensimmäinen Angry Birds -leikkipaikka avattiin Porissa kaksi vuotta sitten. Tuotesijoittelua ei ole koettu kaupungissa ongelmaksi missään vaiheessa.

Angry Birds
Angry Birds - puisto Porin torilla
Rami Koivula / Yle

Porin kaupunginpuutarhuri Ismo Ahosen mukaan tuotesijoittelukysymystä sivuttiin Angry Birds -puiston suunnitteluvaiheessa, mutta sitä ei koettu ongelmaksi. Ajatukset suuntautuivat siihen, että kaupunkiin saatiin monipuolisia leikkivälineitä ja uusia toimintoja.

- Asiaa ajateltiin lasten kannalta. Puistot toimittaneella Lappsetilla oli tarjota hyvä valikoima leikkivälineitä ja heidän tuotteensa olivat halvimmasta päästä, Ahonen toteaa.

Kaupallisia puistoja ei kaupunkiin kaivata

Ahosen mukaan kaupunki tilasi puistot normaalin kilpailutuksen perusteella eikä kyseessä ollut mikään sponsorointi tai mainostemppu. Hän ei usko, että kaupallisia puistoja kaupunkiin rakennettaisiin jatkossakaan. Ruotsalaisten suhtautumista asiaan hän pitää kummastuttavana.

- Mielestäni aika yllättävää. Porissa on pienessä mittakaavassa myös Muumi-hahmoja leikkipaikoilla enkä näe sitäkään kaupallisena. Olisivatkohan ruotsalaiset nyt vain äkämöstyneet siitä jääkiekkotappiosta, Ahonen pohtii suomalaistuotteiden naapureissa aiheuttamaa mielipahaa.