1. yle.fi
  2. Uutiset

Sini Saarela: Ihmiset tiedostavat arktisen alueen uhat nyt paremmin

Greenpeace-aktivistin mukaan heidän tekemänsä isku venäläiselle öljynporauslautalle oli tarpeellista ilmastokeskustelun kannalta.

Ylen aamu
Sini Saarela
Greenpeacen ympäristöaktivisti Sini Saarela katsoo, että heidän toimintaansa Jäämerellä on osin leimattu turhan vakavaksi. Hänen mukaansa ei voi olla rikollista kiinnittää banderollia porauslautan kylkeen. Saarela nimittää mielenosoitukseen liittyneitä riskejä pieniksi.

Greenpeace-aktivisti Sini Saarelan mukaan aktivistien isku venäläiselle öljynporauslautalle toi ilmastonmuutoksen vakavuuden ja arktisen alueen uhat eri tavalla esille kuin aiemmin.

Hän sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että ihmiset tiedostavat tilanteen nyt paremmin. Kyseessä on Saarelan ensimmäinen suora tv-haastattelu Suomeen paluunsa jälkeen.

Hän sanoo olevansa tyytyväinen siihen, mitä aktivistit tekivät Petsoranmerellä. Hänen mukaansa isku oli myös tarpeellinen ilmastokeskustelun kannalta.

- Seuraamukset olivat vakavat ja hyvin valitettavat, mutta se oli sen arvoista, Saarela sanoo.

Hänen mukaansa on hyvä, että kansalaistoiminta on herättänyt keskustelua yhteiskunnassa.

Saarela armahdettiin Venäjällä joulukuun loppupuolella, jonka jälkeen hän palasi kotimaahan. Hän oli Venäjällä yli kolme kuukautta, joiden aikana hän istui tutkintavankeudessa syytettynä ensin merirosvoudesta ja sitten huliganismista.

Lue seuraavaksi