1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaustisen kansamusiikkijuhlilla turistaan tarinoita polkan tahtiin

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia maustavat tänä kesänä erityisesti tarinat ja polkka. Lisäksi uusitaan nousevien esiintyjien Showcase-sarja sekä kuullaan esimerkiksi Pauli Hanhiniemeä, Svängiä ja Hoven Drovenia.

Kotimaan uutiset
Ylesisöä festivaaliareenalla
Raila Paavola / Yle

Tulevan kesän kansanmusiikkijuhlien teemana on tarinat. Tämän vuoksi juhlia järjestävä Pro Kaustinen kerää nyt juhliin liittyviä muistoja vuosien varrelta. Tarkoituksena on esitellä niin esiintyjien, yleisön, talkooväen kuin työntekijöiden tarinoita.

Muistoja käytetään konserteissa ja julkaistaan verkossa.

- En osaa vielä aivan tarkasti sanoa, kuinka niitä hyödynnetään, koska olemme vasta ryhtyneet keräämään tarinoita. On kuitenkin selvää, että ne näkyvät ja kuuluvat viikon aikana, sanoo ohjelmakoordinaattori Anni Järvelä.

Muistoja kerätään juhlien verkkosivuilla olevalla lomakkeella.

Polkkaa ja nousevia kykyjä

Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksen vuositeema polkka näkyy myös Kaustisella. Reipasta polkkaa on luvassa muun muassa tanssituvissa ja areenan tansseissa.

Tarinat näkyvät ja kuuluvat viikon aikana.

Anni Järvelä, ohjelmakoordinaattori

Tulevana kesänä uusitaan viime vuonna suosiota saavuttanut Showcase-sarja, jossa esitellään nousevia esiintyjiä. Kolmenkymmenen hakijan joukosta sarjaan valittiin Tradikaali, St. Notes ja Räsynukke.

Vielä viime vuonna sarjassa oli mukana viisi kokoonpanoa.

- Halusimme tiputtaa joukon kolmeen, jotta esiintyjät nousisivat vieläkin paremmin esiin, Järvelä perustelee.

Ohjelma julki maaliskuussa

Kansanmusiikkijuhlien ohjelma julkistetaan maaliskuun puolivälissä. Jo tässä vaiheessa on kerrottu, että lavalle nousevat muun muassa vuoden yhtye Juha Kujanpää Ensemble, Finlanders, Pauli Hanhiniemi & Hehkumo, Sväng ja Timo Rautiainen.

Ulkomaisia säveliä juhlille tuovat esimerkiksi Hoven Droven, Melech Mechaya ja Duo Carr & Thoumire.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 47. kerran 7.-13.7.2014.

Lue seuraavaksi