Lahdessa ei etsitä syyllisiä Laiho-tapauksessa

Valelääkäritapauksessa eilen tulleet uudet epäilyt eivät aiheuta ainakaan vielä Lahdessa mitään toimia. Lisäselvityksiä kuitenkin odotellaan, ja niihin reagoidaan tarvittaessa, lupaa Lahden sosiaali- ja terveysalan toimialajohtaja Mikko Komulainen. - Täytyy muistaa, ettei kysymys ole meidän toiminnastamme, vaan yksittäisestä henkilöstä, toteaa Komulainen.

Kotimaa
Lahden kaupunginsairaalan kyltit
Yle / Juha-Pekka Huotari

Valelääkäritapauksessa eilen tulleet uudet epäilyt eivät aiheuta ainakaan vielä Lahdessa mitään toimia. Lahdessa vuosina 2004-2009 toiminutta valelääkäriä epäillään nyt kolmesta kuolemantuottamuksesta, joista yksi olisi tapahtunut Lahdessa.

Lahdessa ei ole todettu aiemmin virkamiesten laiminlyöntejä valelääkärin palvelujen ostamisessa, eikä poliisin eilen julkistamat uudet epäilyt muuta tilannetta toistaiseksi.

- Jos selvityksissä tulee uusia asioita esille, niin tottakai ne voivat vaikuttaa. Selvityksiä täytyy odottaa rauhassa. Näiden tietojen pohjalta uusia toimenpiteitä ei aloiteta, sanoo Lahden sosiaali- ja terveysalan toimialajohtaja Mikko Komulainen.

Komulaisen mukaan kyse tulisi olla suurista asioista, jotta lisätoimenpiteisiin ryhdyttäisiin. Jos esimerkiksi viranhaltijan puolella olisi tuottamuksellinen laiminlyönti, Komulainen vertaa.

- Täytyy muistaa, että nyt ei ole kysymys meidän toiminnastamme tai Lahden kaupungin toiminnasta vaan yksityisestä henkilöstä, joka on tuottanut palveluita vilpillisesti.