Paljastusjuttu presidentillisestä suhteesta vedetään pois Ranskassa

Ranskan presidentti François Hollande kertoo harkitsevansa Closer-lehden haastamista oikeuteen suhdeväitteiden vuoksi.

Ulkomaat
Ranskan presidentti Francois Hollande ja näyttelijä Julie Gayet.
Ranskan presidentti Francois Hollande ja näyttelijä Julie Gayet.Yoan Valat, Christophe Karaba / EPA

Ranskalaislehti sanoo poistavansa internetistä paljastusraportin presidentin rakkaussuhteesta. Viikkolehti Closer julkaisi perjantaina usean aukeaman jutun, jossa väitetään presidentti Francois Hollanden tapailevan salaa näyttelijätärtä.

Hollande kertoo harkitsevansa Closerin haastamista oikeuteen suhdeväitteiden vuoksi. Lehden julkaisemissa kuvissa näkyy, kuinka presidenttiä ja tämän henkivartijaa muistuttavat henkilöt saapuvat Pariisissa sijaitsevalle asunnolle. Aikaisemmin asunnolle on saapunut näyttelijä Julie Gayetin näköinen henkilö.

Nyt Closerin päätoimittaja sanoo, että juttu vedetään lehden verkkosivuilta näyttelijän vaatimuksesta. Sensaatiolehti sai vastaavaa kansainvälistä huomiota julkaistuaan kuvia Britannian prinssi Williamin Catherine-vaimosta yläosattomissa.

Hollanden ja Gayetin suhteesta on kuiskailtu Ranskassa kuukausien ajan. Hollande on elänyt viime vuodet avoliitossa toimittaja Valerie Trierweilerin kanssa, jota pidetään Ranskan ensimmäisenä naisena.

Salarakasväitteiden vaikutus Hollanden kannatukseen jää nähtäväksi. Suosio ei ole tällä haavaa muutoinkaan kummoinen, sillä monet ranskalaiset syyttävät häntä epäonnistumisista työttömyyden ja talousvaikeuksien jäytäessä maata.

Closer kirjoittaa, että presidentti Hollanden ja Julie Gayetin välinen "suuri intohimo polttaa heidän sydämiään, on mullistanut heidän elämänsä ja saa heidät ottamaan hölmöjä riskejä". Lehden mukaan pari on tavannut asunnolla viime kesäkuusta lähtien.

Lehtijutun poistamisen varsinaista syytä ei ole kerrottu, mutta päätoimittaja viittaa yksityisyyttä koskeviin seikkoihin.

Lähteet: AFP, AP