Seitsemän loukkaantui ammuskeluissa Bangkokissa

Asemiehet tulittivat mielenosoittajia lauantaiyönä. Suurin osa loukkaantuneista oli tiettävästi hallituksen vastustajia.

Ulkomaat
Mielenosoitus.
Hallituksen vastaisia mielenosoittajia Bangkokissa 9. tammikuuta.Narong Sangnak / EPA
Ambulanssi.
Asemiehet tulittivat mielenosoittajia päin lauantaiyönä. Suurin osa loukkaantuneista oli tiettävästi hallituksen vastustajia.

Seitsemän ihmistä loukkaantui Bangkokissa lauantain vastaisena yönä asemiesten avattua tulen hallituksenvastaisia mielenosoittajia päin. Yksi loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

Aiemmin sanomalehti Bangkok Post kertoi poliisilähteisiin viitaten, että tulituksessa olisi kuollut yksi ihminen. Myöhemmin lehti kuitenkin korjasi uutisointiaan ja kertoi seitsemän ihmisen loukkaantuneen.

Poliisijohtaja Adul Saengsingkaew kertoi uutistoimisto Reutersille, että kaksi erillistä ammuskelua tapahtui tienristeyksessä Khao San Roadin turistialueen läheisyydessä. Toistaiseksi ei ole tietoa, keitä hyökkääjät olivat. Suurin osa tulituksessa loukkaantuneista oli tiettävästi hallituksen vastustajia.

Lauantain hyökkäys herätti pelkoja väkivallan kiihtymisestä Bangkokissa, jossa ihmiset ovat pitkään järjestäneet joukkomielenosoituksia pääministeri Yingluck Shinawatraa vastaan. Perjantaina ainakin kuusi ihmistä loukkaantui, kun hallituksen vastustajat ja kannattajat ottivat yhteen Bangkokin ulkopuolella.

Armeijan päällikkö Prayuth Chan-ocha kehotti ihmisiä olemaan käyttämättä väkivaltaa.

- Voimme ajatella eri tavoin, mutta emme voi tappaa toisiamme. Olkaa niin ystävällisiä, älkää käyttäkö väkivaltaa, Chan-ocha sanoi.

Lähteet: Reuters, AFP