Suomen Thaimaan-suurlähettiläs: Välttäkää Bangkokia

Thaimaan pääkaupungissa tällä hetkellä lomailevien matkailijoiden on syytä rajoittaa turhaa liikkumista kaupungilla iltaisin, sanoo Kirsi Westphalen.

Ulkomaat
Mielenosoittajat heiluttavat Thaimaan lippuja.
Nicolas Asfouri / AFP

Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Kirsi Westphalen kehottaa suomalaisia välttämään Bangkokia tai siirtämään matkaa Thaimaan pääkaupunkiin myöhemmäksi. Lisäksi Bangkokissa tällä hetkellä lomailevien matkailijoiden on syytä välttää mielenosoitusalueita sekä turhaa liikkumista kaupungilla iltaisin, Westphalen sanoo Yle Uutisille.

– Kehottaisin, että jos on mitenkään mahdollista, Bangkokin kaupungin voisi jättää väliin tai siirtää matkan loppupuolelle, Westphalen sanoo.

Westphalenin mukaan Bangkokin tilanne on menossa entistä vakavampaan suuntaan. Lauantain vastaisena yönä seitsemän ihmistä loukkaantui, kun hyökkääjä avasi tulen mielenosoittajia kohti kahdessa eri välikohtauksessa Bangkokissa. Lisäksi oppositiomielenosoittajat ilmoittivat valtaavansa valtateiden risteyksiä maanantaina.

Toteutuessaan mielenosoittajien uhkaus hankaloittaisi tavallisestikin ruuhkaisessa Bangkokissa liikkumista entisestään, Westphalen sanoo. Ilmajunaradan pitäisi pysyä toiminnassa ja sen vuoroja on lisätty, mutta Westphalenin mukaan juna tulee olemaan täynnä ihmisiä, koska ihmiset eivät pääse kulkemaan autolla töihin.

– Liikenne on tavallisenakin päivänä erittäin ongelmallista. Kun isompia mielenosoituksia on järjestetty, liikenne on ollut huomattavan hankalaa, Westphalen sanoo.

Toistaiseksi Bangkokin liikenne sujuu häiriöttä, ja sunnuntaiaamuna kaupunkiin saapuneet suomalaiset pääsivät suurlähettilään mukaan kulkemaan hotelleihin tavalliseen tapaan.

Ulkoministeriö ei virallisessa matkustustiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) kehota välttämään Bangkokia. Seuraavan kerran Suomen suurlähetystö arvioi tilanteen kehittymistä maanantain jälkeen.