Suomalaismatkailija Bangkokissa: Suuria pääristeyksiä suljettu, keskustaan ajettava kiertoteitä

Paikalliset varautuvat opposition suurmielenosoituksiin ja liikenteen lamauttamiseen, kertoo Thaimaassa matkaileva Riia Hantula Bangkokista.

Ulkomaat
Shutdown Bangkok -kyltti.
Riia Hantula
Mielenosoittajia.
Oppositio osoitti sunnuntaina mieltään rauhallisesti.

Bangkokissa ihmiset varautuvat pitkään protestiin ja kehottavat hamstraamaan käteistä sekä ruokaa varastoon, kertoo kaupungissa lomaileva Riia Hantula. Oppositio on uhannut lamauttaa Bangkokin tieliikenteen ja aikoo järjestää kaksi viikkoa kestävän suurmielenosoituksen.

– Tällä hetkellä tilanne mielenosoitusalueiden ulkopuolella on suhteellisen normaali, mutta jos opposition uhkaama kahden viikon suurmielenosoitus toteutuu ja päätiet suljetaan, se näkyy ja tuntuu pääkaupungissa, Hantula kertoo puhelimitse Bangkokista.

Mielenosoittajat ovat ilmoittaneet ottavansa tärkeitä risteyksiä haltuunsa huomenna maanantaina, mutta Hantulan mukaan jo nyt useita suuria risteyksiä on suljettu.

– Keskustaan tulo lentokentältä onnistui kiertotietä, ja taksikuski joutui tekemään monta mutkaa.

Aiemmin sunnuntaina Hantula kävi reppureissaajien suosiman Khao San Roadin turistikadun läheisyydessä sijaitsevalla mielenosoitusalueella.

– Mielenosoitusalueen tuntumassa kulkee paljon väkeä. Olen nähnyt tänään sadoilla ihmisillä Thaimaan lipun väreihin tehtyjä paitoja, joissa lukee 'Suljetaan Bangkok ja aloitetaan uusi Thaimaa'. Ihmisillä on paitoja, lippalakkeja ja hikinauhoja, eli oppositio on todella suurella pyörällä lähdössä mukaan huomiseksi luvattuun suurmielenosoitukseen.

Alueelle virtaa Hantulan mukaan koko ajan lisää mielenosoittajia, ja paikalla on tavallista enemmän poliiseja.

Suomen suurlähettiläs kehotti sunnuntaina suomalaisia välttämään Bangkokia ja tällä hetkellä kaupungissa oleskelevia matkaajia rajoittamaan turhaa liikkumista illalla. Hantulan suunnitelmiin kehotus ei ole toistaiseksi vaikuttanut, sillä hän saapui Bangkokiin varhain sunnuntaiaamuna ja aikoo jatkaa alkuillasta matkaa.

– Loma jatkuu normaalisti. Suunnitelmissa olikin olla Bangkokissa vain tämä päivä ja jatkaa matkaa saarille rauhallisemmille seuduille.