Suhdekohun riepotteleman Francois Hollanden avopuoliso vietiin sairaalaan

Hollande on elänyt vuosien ajan avoliitossa toimittaja Valerie Trierweilerin kanssa.

Ulkomaat
Ranskan presidentti Francois Hollande (2.vas.) ja hänen avopuolisonsa Valerie Trierweiler Pariisissa marraskuussa 2013.
Ranskan presidentti Francois Hollande (2.vas.) ja hänen avopuolisonsa Valerie Trierweiler Pariisissa marraskuussa 2013.Yoan Valat / EPA

Ranskan presidentin avopuoliso Valerie Trierweiler on viety sairaalahoitoon. Asiasta kertoi ensimmäisenä Pariisissa ilmestyvä Le Parisien -lehti.

Trierweilerin edustaja Patrice Biancone vahvisti asian myöhemmin uutistoimisto Reutersille. Bianconen mukaan Trierweiler vietiin perjantaina sairaalaan, koska hän tarvitsee lepoa, mutta hän pääsee pois maanantaina.

Ranskalaislehti Closer kertoi perjantaina presidentti Francois Hollanden olevan suhteessa tunnetun ranskalaisnäyttelijättären kanssa. Hollanden avopuolisoa pidetään Ranskan ensimmäisenä naisena.

Le Parisien -lehden mukaan Trierweiler on järkyttynyt julki tulleista paljastuksista.

Sunnuntaina Ranskassa julkaistun mielipidekyselyn mukaan yli 75 prosenttia ranskalaisista pitää väitettyä suhdetta yksityisasiana, joka koskee vain Hollandea itseään.

Lisäksi 85 prosenttia noin tuhannesta vastaajasta sanoo, että kohu ei vaikuta heidän näkemykseensä Hollandesta valtion päämiehenä.

Vajaa neljännes katsoi presidentin suhteen koskevan kaikkia ranskalaisia.

Hollande on ilmoittanut pitävänsä lehden kirjoittelua hyökkäyksenä yksityisyyttään vastaan ja harkitsevansa oikeustoimia lehteä vastaan.

Lähteet: Reuters, AFP