Bangkokin mielenosoitukset sujuvat rauhallisesti

Monet kaupunkilaiset näyttävät jääneen mielenosoituspäiväksi kotiin. Noin 20 000 poliisia ja sotilasta valvoo kaupunkia.

Ulkomaat
Mielenosoittajia.
Mielenosoittajat marssivat Bangkokin Chaeng Wattana -tietä pitkin 13. tammikuuta.Narong Sangnak / EPA

Mielenosoittajat ovat ottaneet hallintaansa useita keskeisiä liikenteen solmukohtia Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa.

Pääministeri Yingluck Shinawatran hallituksen eroa vastustavat mielenosoittajat ovat kokoontuneet seitsemään tärkeään risteykseen, joissa he ovat sulkeneet teitä muun muassa autoilla ja hiekkasäkeistä kyhätyillä esteillä.

Suuri osa Bangkokin liikekeskukseen suuntautuvasta liikenteestä on pysäytetty.

Mielenosoitukset haittaavat muutenkin pahoin bangkokilaisten arkea. Useimmat koulut ja osa liikekeskuksista pysyvät tänään suljettuina. Monet kaupunkilaiset aikovatkin pysytellä kotona, ja liikenne on vähäistä suuressa osassa Bangkokia.

Turvallisuutta valvomaan on määrätty noin 20 000 poliisia ja sotilasta. Ainakin toistaiseksi kaupungissa on ollut rauhallista.

Oppositio aikoo jatkaa protestejaan jopa kolmisen viikkoa.

Pääministeri Yinglock on yrittänyt laukaista kiistaa ilmoittamalla ennenaikaisista vaaleista, jotka pidettäisiin 2. helmikuuta. Oppositio ei hyväksy vaaleja vaan vaatii hallituksen eroa ja väliaikaista neuvostoa maan johtoon.

Tänään Yingluck ilmoitti kutsuvansa koolle kokouksen, jossa pohdittaisiin vaalikomitean ehdotusta vaalipäivän lykkäämisestä tuonnemmaksi. Yingluck haluaa kokoukseen mielenosoittajien ja poliittisten puolueiden edustajia.