1. yle.fi
  2. Uutiset

Pahoin palaneen Lintulan päiväkodin lapset siirtyvät varahoitopaikkoihin

Espoossa uudenvuodenyönä palaneen Lintulan päiväkodin lapset sijoitetaan kahteen vanhaan päiväkotiin sekä nopeasti varapäiväkodiksi muutettuun uuteen tilaan.

Kotimaan uutiset
Palomiehiä päiväkodin sammutustöissä.
Tuli tuhosi purkukuntoon Lintulan päiväkodin Espoon Lintuvaarassa. Markku Ulander / Lehtikuva

Osa lapsista sijoitetaan toistaiseksi Ajurinmäen ja Postipuun päiväkoteihin. Noin puolet lapsista siirtyy Viherlaakson ostoskeskuksen läheisyydessä sijaitsevaan Punaiseen tupaan. Tähän asti tyhjillään olleesta tilasta on muokattu viime viikon aikana yhteisvoimin päiväkoti. Espoon varhaiskasvatusjohtaja Titta Tossavainen kiittelee päiväkotilasten vanhempia.

- Lintulan päiväkodin vanhempaintoimikunta on aivan upeasti itsenäisesti hoitanut niin, että Ikea ja Sellon Prisma ovat tehneet meille isot lahjoitukset leluista. Vanhemmat ovat keränneet myös kotoa leluja. Tietysti meidän oma joukkomme on tehnyt paljon hyvää työtä, ja nyt lapset ovat valmiita astumaan ihan valmiisiin tiloihin, Tossavainen kertoo.

Espoon Lintuvaarassa sijainnut Lintulan päiväkoti oli noin kuudenkymmenen lapsen hoitopaikka. Espoon varhaiskasvatusjohtajan Titta Tossavaisen mukaan varhaiskasvatus lähtee siitä, että Lintuvaaraan tullaan rakentamaan uusi päiväkoti palaneen tilalle. Tarkkaa aikataulua hän ei kuitenkaan osaa vielä arvioida.

Lue seuraavaksi