Reino ja Aino -tossutehtaan tiloihin uusi yrittäjä

Vesannolla viime syksynä toimintansa lopettaneen Reino ja Aino -tossutehtaan tiloihin on tulossa uusi vuokralainen. Muun muassa sisäilman puhdistuslaitteita valmistava Enerhus Oy aikoo palkata Vesannolle 5–10 työntekijää.

Vesanto
Reinojen valmistusta Vesannolla.
YLE / Antti Karhunen

Vesannolla viime syksynä toimintansa lopettaneen Reino ja Aino -tossutehtaan tiloihin on tulossa uusi vuokralainen. Uusi yrittäjä Enerhus Oy on muuttamassa Vesannolle Ylöjärveltä.

Yritys valmistaa muun muassa sisäilman puhdistuslaitteita ja lämmön talteenottolaitteita sekä kehittää uusia vaihtoehtoisia energiaratkaisuja. Enerhus Oy on tähän saakka toiminut alihankkijapohjalta, mutta aikoo nyt rakentaa Vesannolle oman tuotantoyksikön.

- Tavoitteena on työllistää Vesannolla vuoden parin sisällä 5–10 henkilöä. Yrityksen positiivisiin kasvunäkymiin vaikuttaa muun muassa julkisiin rakennuksiin kohdistuva suuri saneeraus- ja korjaustarve sisäilmaongelmien vuoksi, kertoo tuotannosta ja tuotekehityksestä vastaava suunnitteluinsinööri Keijo Mustaniemi.

Vesannon kunta vuokraa noin tuhannen neliön hallista Enerhus Oy:lle suurimman osan. Vuokrasopimus on aluksi tehty vuoden määräajaksi.