1. yle.fi
  2. Uutiset

Finnair kolmantena lentoyhtiöiden turvallisuuslistauksessa

Saksalaisen Jet Airliner Crash Data Evaluation Centren turvallisuusindeksissä Finnair oli vuoden 2012 tilastoissa ykkönen. Kärkikolmikossa olivat vuoden 2013 tilastossa tismalleen samat yhtiöt kuin vuonna 2012.

Ulkomaat
Kuva Airbus A330 -lentokoneesta, joka on maalattu Finnairin uuden brändin mukaisesti.
Finnair

Saksalainen Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre, Jacdec, on jälleen julkaissut lentoyhtiöiden turvallisuusindeksinsä. Jacdec seuraa lento-onnettomuustilastoja. Vuonna 2012 Finnair oli Jacdecin mukaan turvallisin lentoyhtiö. Tuoreimpien, vuoden 2013 lukujen perusteella Jacdec listaa suomalaisyhtiön kolmanneksi turvallisimmaksi.

Listauksen kolmen kärjessä ovat samat yhtiöt kuin vuonna 2012. Nyt ykkössijan vei uusiseelantilainen Air New Zealand ja toisena on hongkongilainen Cathay Pacific. Air New Zealand oli kakkonen ja Cathay Pacific kolmas vuonna 2012.

Jacdec suhteuttaa lentoyhtiöiden matkustajamäärät lennettyihin kilometreihin ja huomioi onnettomuuksissa kuolleet ihmiset ja tuhoutuneet lentokoneet. Finnairin laatu- ja lentoturvallisuusjohtaja Antti Aukian mukaan listauksesta ei sinänsä voi päätellä kovinkaan paljoa: Hyvin pärjäävät yhtiöt ovat hänen mukaansa huippuluokkaa joka tapauksessa.

– Toiminnassamme mikään ei ole muuttunut, turvallisuustilasto on edelleen loistava, Aukia huomautta.

Lue seuraavaksi