Winnovan taloustilanne hankala: Kunnat auttavat jäädyttämällä vuokria

Ammattiopisto Winnova on pyytänyt omistajiaan pidättäytymään vuokrien korottamiselta. Omistajakunnat ovat myöntyneet olemaan korottamatta vuokria ensi vuodelta.

Rauma
Ammattikoulu WinNovan rakennus Porin Ulasoorissa.
Samu Auranen / Yle

Ammattiopisto Winnova on taloudellisesti hankalassa tilanteessa valtionavustusten alenemisen takia. Yhtiö on aloittanut merkittävät sopeuttamistoimet ja käynyt yt-neuvotteluja henkilökunnan kanssa.

Yhtenä keinona talouden tervehdyttämiseksi Winnova on pyytänyt omistajakuntiaan eli Laitilaa, Poria ja Raumaa sekä Porin Aikuiskoulutussäätiötä pidättäytymään vuokrankorotuksista vuosina 2014–2016.

Winnovan omistajat ovat keskinäisissä neuvotteluissaan päättäneet jäädyttää vuokrankorotukset vuoden 2014 osalta. Sen jälkeisistä korotuksista päätetään erikseen.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski esitteli vuokranalennuksen Rauman kaupunginhallitukselle maanantaina. Esitys meni kokouksessa läpi.

Kaupunginhallitus kuitenkin edellyttää, että Winnova sopeuttaa yhtiön menot siten, että yhtiö pystyy suoriutumaan velvoitteistaan. Opetusta ei kuitenkaan päätöksen mukaan saa supistaa.

Kaupunginjohtaja Kari Koski muistuttaa lisäksi, että kunnat eivät saa avustaa avoimilla markkinoilla toimivaa osakeyhtiötä niin, että avustus vääristää kilpailua.