Kahviloista kirjoittanut tutkija: Kahvin täytyy olla surkeaa, jos se pitää makeuttaa

Suomalaiset panevat kahviin maitoa, sokeria, siirappia ja jopa vaahtoa, mutta kahvin historiasta kirjoittanut kansatieteilijä kummeksuu kahvin maustamista.

Aamu-tv
Tietokirjailija Satu Jaatinen istuu studiossa Marja Sannikan kanssa.
Suomalaiset juovat kahvia eniten maailmassa. Mutta millaista kahvia suomalaiset juovat? Entä millaisia ovat suomalaisten kahvihetket? Aamu-tv:ssä suomalaisten kahvinjuonnin tavoista keskusteltiin tietokirjailija Satu Jaatisen kanssa.

- Peruskahvin täytyy olla aika surkean makuista, jos se pitää peittää kaiken muun kuorrutteen alle. Jos kahvi maistuu ikävältä, kannattaisi ensin testata muita paahtoja ja tapoja kuin kahvin makeuttaminen karamelliksi, Jaatinen pamautti Ylen aamu-tv:n keskustelussa.

Kansan kahvinjuontitapoja kommentoivat myös Yle Uutisten lukijat. Suomalaiset juovat kahvia eniten maailmassa, ja joidenkin kommentoijien mielestä maassa leimautuu kummajaiseksi, jos ei juo kahvia.

- Se on ihan totta. On varmaan jokaisen emännän painajainen, että vieraiden joukossa on se yksi, joka ei juo edes teetä. Se hiljentää tunnelman väkisinkin, nauraa Jaatinen.