1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kristina Cruises maksukyvytön – Asiakkaille rahat takaisin

Varustamotoiminnasta luopunut kotkalaisyhtiö on julistettu maksukyyvyttömäksi. Toteutumattomista matkoista voi hakea korvausta Kilpailu- ja kuluttajavirastolta.

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Kotkalainen matkanjärjestäjä Kristina Cruises on todettu maksukyvyttömäksi. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaat voivat hakea korvausta toteutumatta jääneistä matkoista. Korvaukset maksetaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston hallussa olevasta vakuudesta.

Kilpailu- ja Kuluttajaviraston maksupalautukset koskevat vain Kristina Katarinan peruuntuneita risteilyjä.  Oikeus maksupalautuksiin koskee 4700 henkeä.

Korvausta voi hakea sähköisellä lomakkeella. Jos matka on maksettu suoraan Kristina Cruisesille, sähköinen korvaushakemus (siirryt toiseen palveluun) tulee toimittaa Kilpailu- ja kuluttajavirastoon. Korvausta haetaan samalla hakemuksella myös, jos matkan välittävä matkatoimisto on jo siirtänyt rahat Kristina Cruisesille. Korvausta voi myös hakea Kilpailu- ja kuluttajavirastosta saatavalla paperilomakkeella.

Jos matka on ostettu joltain muulta matkatoimistolta, eikä matkatoimisto ole ehtinyt siirtää rahoja Kristina Cruisesille, yhteys tulee ottaa suoraan matkatoimistoon.

Jos matka on maksettu luottokortilla, rahoja voi hakea takaisin kortin myöntäneeltä luottokorttiyhtiöltä tai pankilta. Jos matka on maksettu pankkikortilla, rahojen palautusta voi tiedustella pankilta. Useimmat pankit noudattavat luottokorttimaksujen palautusta koskevaa periaatetta myös pankkikorttimaksuissa.

Korvaushakemukset tulee toimittaa Kilpailu- ja kuluttajavirastoon 22.4.2014 kello 16.15 mennessä. Päätökset korvauksista tehdään vasta tämän jälkeen.

Kotkalaisvarustamo Kristina Cruises ilmoitti aiemmin tässä kuussa luopuvansa varustamotoiminnasta. Yhtiö myi samalla Katarina-aluksensa ja päätti irtisanoa 147 työntekijäänsä. Yhtiö on parhaillaan yrityssaneerauksessa. Kristina Cruises jatkaa toimintaansa matkanjärjestäjänä keskittyen risteilylomiin, jotka toteutetaan muiden varustamoiden aluksilla.

Olemme tarkentaneet tekstiä kello 10.48. Kilpailu- ja Kuluttajaviraston maksupalautukset koskevat vain Kristina Katarinan peruuntuneita risteilyjä. Oikeus maksupalautuksiin koskee 4700 henkeä.