1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Woikosken suurin investointi nousi Kokkolaan vuodessa

Woikosken historian suurin investointi on valmistunut Kokkolaan. Järjestyksessään jo yhdeksäs ilmakaasutehdas nousi suurteollisuusalueelle vuodessa. Se tuottaa kaasumaista ja nestemäistä happea, typpeä ja argonia teollisuudelle ja terveydenhuollolle. Yhtiö investoi Kokkolaan kaikkiaan 35 miljoonaa euroa; kesällä kaupunkiin valmistuu vetytehdas.

Woikosken ilmakaasutehdas Kokkolassa. Kuva: Robert Suhonen / Imaginaria

Uusi tehdas moninkertaistaa Woikosken tuotantokapasiteetin. Tehtaan rakentamisessa on kiinnitetty huomiota erityisesti energiatehokkuuteen, prosessin mittaamiseen ja lopputuotteiden laatuun. Tehdasinvestoinnit luovat yhteensä noin 15 uutta työpaikkaa välilliset työllistämisvaikutukset mukaan lukien. Projektien vaikutus on kaikkiaan noin 200 miestyövuotta.

Ilmakaasutehdas rakentui nopeasti, se otettiin käyttöön päivälleen vuosi sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti investointisuunnitelmistaan. Woikoski kiittelee vauhdista Kokkolan kaupungin yritysmyönteisyyttä, suurteollisuusalueen infrastruktuuria sekä yhteistyötä tehtaan päätoimittajien ja alihankkijoiden kanssa.

Woikoski on vuonna 1882 perustettu kaasualan perheyritys. Se tuottaa teollisia, lääkkeellisiä sekä elintarvike- ja erikoiskaasuja. Yrityksellä on yhdeksän toimipaikkaa ja vientiä Venäjälle, Baltiaan ja muualle Eurooppaan.