Kävijät äänestivät jaloillaan – ensi kesänä Särkänniemeen pääsee ilmaiseksi

Tampereen Särkänniemi lähtee Linnanmäen linjalle ja poistaa huvipuiston aluemaksun. Kohteet, esimerkiksi delfinaario ja Koiramäki, ovat edelleen maksullisia.

Kuva: Jan Hynnä / Yle

Särkänniemen Elämyspuisto poistaa aluemaksun ensi kesänä. Aiemmin huvipuistoon on päässyt vain maksullisella aluelipulla.

Muutosta pohdittiin pitkään, kertoo toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

– Ilmainen sisäänpääsy nousi asiakastoiveissa ja -tutkimuksissa ylivoimaisesti toivotuimmaksi asiaksi, ja päätimme toteuttaa tämän toiveen. Se on myös iso askel kohti paikallisten yhteistä olohuonetta.

Seppälä kertoo, että kohteet ovat edelleen maksullisia, eli esimerkiksi Koiramäkeen päästäkseen pitää ostaa lippu. Lippuhinnoista ja muista uutuuksista Särkänniemi tiedottaa tarkemmin helmikuun lopulla.

Kesällä 2012 kävijöitä oli lähes 550 000, josta pudottiin 15 prosenttia viime kesänä. Tämä on Seppälän mukaan osoitus lippuhinnoittelun epäonnistumisesta.

Särkänniemen Elämyspuiston eli Tampereen Särkänniemi Oy:n omistaa Tampereen kaupunki.

– Särkänniemi painottaa nyt asiakkaiden kuuntelemista ja valinnanmahdollisuuksien lisäämistä, joten muitakin uudistuksia kannattaa odottaa kertoo hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman.