Yöt arvossaan Provinssirockissa

Totuttua lyhempi ja uutena ajankohtana järjestettävä Provinssirock Seinäjoella tarjoaa kesäkuussa ohjelmaa myös kesäöihin. Nukkujien ja kukkujien välille haetaan tasapainoa mm. suunnitteilla olevalla äänettömällä discolla. Kesän esiintyjäkaarti varmistuu nyt bändi bändiltä.

musiikki
Cheek.
Yle

Seinäjoen alkukesän tapahtumatarjontaan kuulunut Provinssirock järjestetään tänä vuonna vasta juhannuksen jälkeen, kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kaksi päivää ja kaksi yötä kestävä tapahtuma on myös aiempaa lyhyempi. Vähemmät festaripäivät nostavat yöt arvoonsa.

– Kahden yön ja kahden päivän aikana tapahtuu varmaan yhtä paljon kuin perinteisen kolmen päivän festivaalin aikana normaalisti, promoottori Juha Koivisto naurahtaa.

– Festari jatkuu oikeastaan non-stoppina niin, että kun alueella tapahtumat loppuu, toiminta voi jatkua leirintäalueella.

Disco ilman meteliä

Ulkomaisilta festivaaleilta tuttuna ilmiönä Seinäjoen Provinssirockiiin on suunnitteilla nyt toista kertaa "silent" eli äänetön disco.

– Viime vuonna jo tehtiin festivaalialueella ns. silent disco, jossa musiikki tulee vain ihmisten korvakuulokkeisiin. Se on oiva tapa tehdä yöbileitä, koska ei häiritse rauhaakaipaavia ihmisiä, Juha Koivisto sanoo.

– Olen nähnyt maailmalla myös toteutettavan bändikeikkoja, joissa musiikki tulee vain ihmisten kuulokkeisiin. On herkullisen näköistä katsella, kun jengi bailaa eikä mitään kuulu.

Palautetta ajankohdasta

Tapahtuma-ajan siirtymisestä odotettiin kommentteja festarikävijöiltä, mutta saatu palaute on yllättänyt järjestäjät.

– Ajankohta-asiat ja siirtäminen yleensä herättää tavallisesti muutosvastarintaa, ja Provinssi on aina mielletty alkukesän tapahtumaksi. Oli lievä arvoitus, että miten siirto otetaan vastaan, mutta täytyy sanoa, että nyt näyttää hyvältä, Juha Koivisto kertoo.

Provinssirock julkisti tiistaina esiintyjäkiinnityksiä kuten Cheekin, Jenni Vartiaisen ja Haloo Helsinki! -yhtyeen. Koivisto kertoo, että neuvotteluja artistien kanssa käydään koko ajan.

– Se on oikeastaan ikuinen ongelma, jota tapahtuma-ajankohdan muuttaminen ei ole juuri muuttanut, että ulkomaisten artistien saaminen Suomeen on aina hiukan hankalaa. Nyt näyttää siltä, että niissäkin asioissa päästään varmaan tulevien viikkojen aikana eteenpäin, Koivisto sanoo ja muistuttaa Provinssirockilla kuitenkin jo olevan ulkomaisiakin kiinnityksiä.