Kustantaja pettyi ihmisoikeustuomioistuimen Ruusus-päätökseen

Kustantamon mielestä oikeuslaitos asettui kansalaisia vastaan. Susan Ruusunen ja kustantaja Kari Ojala painottavat asian olevan nyt loppuunkäsitelty.

Новости
Pääministeri Matti Vanhasen entinen naisystävä Susan Ruusunen (ex-Kuronen, oikealla) ja kirjan kustantaja Kari Ojala (vas.) tiedotusvälineiden pyörityksessä Pääministerin morsian -kirjan julkistustilaisuudessa 19. helmikuuta 2007.
Pekka Sakki / Lehtikuva

Kustantamo Etukeno on pettynyt Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätökseen koskien yhtiön kustantamaa Pääministerin morsian -kirjaa.

– Tapaus oli tavallistakin räikeämpi. Oikeuslaitos oli asettunut vallanpitäjän rinnalle kansalaisia vastaan, muotoilee kirjan kustantanut Kari Ojala yrityksen verkkosivuilla.

Lyhyessä tekstissä Ojala epäilee, etteivät hän ja kirjan kirjoittaja, Matti Vanhasen entinen naisystävä Susan Ruusunen osanneet selittää asiaa riittävän hyvin kannellessaan siitä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Ruusunen ja Ojala veivät tapauksen ihmisoikeustuomioistuimeen ja perustelivat Suomen rikkoneen Euroopan ihmisoikeussopimuksen sananvapausartiklaa. Ruusunen ja Ojala oli tuomittu päiväsakkoihin Vanhasen yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

En miellä toimineeni väärin.

Susan Ruusunen

Ojala kirjoittaa tapahtumaketjun joka tapauksessa päättyvän EIT:n päätökseen.

– Enempiin kommentteihin ei ole aihetta, hän huomauttaa.

Susan Ruusunen on samoilla linjoilla. Hän ei aio puhua asiasta julkisuudessa enää tämän jälkeen.

– En miellä toimineeni väärin, hän totesi Yle Uutisille antamassaan lyhyessä haastattelussa.