1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Mie romahan! – katso miten Antskua kommentoitiin Imatralla

MTV3:n viihdeohjelma Putouksen uusi tuotantokausi on otettu Etelä-Karjalassa ilahtuneena vastaan. Ohjelman hahmokilpailussa esiintyy näyttelijä Jussi Vatasen esittämä imatralainen kotirouva Antsku. Katugallupin perusteella Vatasen hahmo on ilmeisen osuva. Vatanen itse kertoo murteessa olleen opettelemista, eikä hahmo ole vielä täysin valmis.

Imatran Rosso
MTV3:n viihdeohjelma Putouksen uusi tuotantokausi on otettu Etelä-Karjalassa ilahtuneena vastaan. Nähtäväksi jää onko Imatran Rossossa ensi lauantaina kisakatsomo. Video: Kare Lehtonen.

Viime lauantaina televisioruutuihin ilmestyi eteläkarjalaista väriä, kun Maikkarin suositun Putous-sarjan lauteille hyppäsi imatralainen Antsku-hahmo.

Kadunkulkijat olivat mielissään hahmosta ja siitä, että Antsku tuo Imatraa Suomen kartalle.

– Olihan se ihan hyvin tehty se hahmo ja se imatralaismurre, et kyllä mie tykkäsin, kertoo imatralainen Jonna Raijas.

Imatran Rosso pääsi myös huomion kohteeksi ja nyt arvellaakin, onko ravintola ensi lauantaina täynnä Antsku-faneja.

"Imatra kuulosti jotenkin hyvältä"

Mansikkalassa asuvaa kotirouvaa ja uranaista esittää Ylen Kimmo-sarjastakin tuttuJussi Vatanen.

Antsku on imatralainen uranainen ja kotiäiti. Kuva: MTV3

– Jostain se idea lähti, että pitäisikö tehdä tällainen vähän hillitympi hahmo, ei niin räiskyvää ja isoeleistä. Jossain vaiheessa tuli mieleen, että mitä jos se olisi tuolta Lappeenranta - Imatra-akselilta ja Imatra kuulosti jotenkin hyvältä, kertoo Vatanen.

Näyttelijä kertoo, että naishahmon luominen ja vieraan murteen opettelu on ollut mieluisaa.

– Ohjelma ja kausi on vasta alussa, joten voi olla, että hahmo vielä viikkojen varrella kehittyy. Siitä voi tulla hauskempi, tai Antskun tapauksessa ehkä jopa traagisempi, naurahtaa Vatanen.

Tiedostava nainen

Imatra ei ole Vataselle tuttua seutua ja murre vaati opettelemista.

– Kyselin ihmisiltä, jotka on sieltä päin kotoisin ja ovat viettäneet siellä aikaa, että minkälaisia sanontoja siellä käytetään ja miten siellä puhutaan. Onhan siinä hommaa ollut, Vatanen kertoo.

Antskun hokeamia ovat muun muassa hitokseen ja mie romahan. Hokemat ovat tulleet Vatasen tuttavilta.

– Se ehkä kuvastaa sitä Antskun tapaa tarkastella elämäänsä ja ukkoansa ja maailmaa muutenkin, kertoo Vatanen.

Antsku esitellään muun muassa äitinä, uranaisena, joka osallistui vuonna 1994 Miss Imatrankoski -kilpailuun. Antsku tuntuu kipuilevan ikääntymistä ja Vatanen kertookin Antskun olevan elämässään tienristeyksessä.

– Hän tarkastelee, että mitä on tapahtunut ja mitä pitäisi vielä tehdä. Antsku on selkeästi tiedostava nainen ja hänellä on oikeus omiin tunteisiinsa. Hahmo tulee varmasti pyörimään Antskun oman elämän ja parisuhteen ympärillä, Vatanen kertoo.