Oma tontti meren rannasta - Pateniemenranta houkuttelee rantatonteilla

Oulun pohjoispuolelle suunnitellun asuntoalueen houkutin ovat merenrannan tontit. Kaavarunkosuunnitelmassa omalla rannalla varustettuja omakotitontteja olisi noin parikymmentä. Kiinnostus on jo herännyt tontteja kohtaan.

tontit
Havainnekuva Pateniemenrannasta pohjoisesta päin katsottuna
Pateniemenranta

Pateniemenranta asuntoalueena on vasta suunnitelmissa. Noin 2700 asukkaan asuntoalue meren läheisyydessä on jo herättänyt mielenkiintoa oululaisissa. Oulun kaupungin kaavoitusarkkitehti Uki Lahtinen on tällä hetkellä vielä varovainen merenrantatonttien lopullisesta määrästä.

– Kaavarunkosuunnitelmassa niitä on tällä hetkellä parisenkymmentä. Tämä on harvinaista Oulussa, joten vastaanotto on ollut laajalla rintamalla hyvin positiivinen, Lahtinen kertoo. Halukkaita omarantaisiin tontteihin löytyy varmasti, hinnasta huolimatta.

Suunniteltu Pateniemenranta sijaitsee Pateniemen vanhan sahan alueella, noin 10 kilometrin päässä ydinkeskustasta. Saha-alueen maa-ainekset tulee puhdistaa vuoden 2016 loppuun mennessä. Maa-alueita on käsitelty tähän mennessä 280 000 kuutiota ja urakkaa vielä saman verran jäljellä.

Rakentamaan aikaisintaan parin vuoden päästä

Alueen omistava Stora Enso ja Oulun kaupunki ovat allekirjoittaneet alueen kehittämisestä yhteistoimintasopimuksen ja asemakaavoitusvaiheessa hankkeesta laaditaan maankäyttösopimus. Pateniemenrannan uuden asuinalueen rakentaminen ajoittunee aikaisintaan vuosille 2016-2025.

Alue on jaettu kaavarungossa kolmeen osaan: Eteläkärki, Koivikko ja Pohjoiskärki. Suunnitellut merenrantatontit sijaitsevat Pohjoiskärjessä, joka olisi rakennusvuorossa toisena. Pääosin alueelle kaavaillaan omakoti- ja pienrakentamista.

Kaavarunko on nähtävillä Oulun Ympäristötalossa 21. tammikuuta asti.