Nuori mies unohti tappaneensa avovaimonsa yhteiseen kotiin

27-vuotias kouvolalainen mies iski avovaimoaan useita kertoja veitsellä niin, että iskut lävistivät rintakehän. Surma tapahtui avoparin yhteisessä kodissa. Oikeudessa mies ei muistanut tapahtunutta, mutta valokuvat ja kaupan valvontakamerat muistivat.

Kotimaa

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan kouvolalaismiehen yhdeksän vuoden vankeusrangaistukseen avovaimonsa taposta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Mies surmasi avovaimonsa loppukesällä 2013 lyömällä häntä useita kertoja veitsellä ylävartaloon. Surma tapahtui avoparin yhteisessä vuokra-asunnossa. Useat iskut lävistivät rintakehän. Ennen surmaa mies oli pahoinpidellyt avovaimoaan ja uhkaillut häntä.

Mies kiisti tapposyytteen. Hän kertoi, ettei ollut nähnyt avovaimoaan surman aikoihin. Hän oli käyttänyt runsaasti alkoholia eikä oikeudessa muistanut surmaa. Esitutkinnassa hän kuitenkin oli kertonut löytäneensä ruumiin kylpyhuoneesta ja verijälkiä keittiön lattialla.

Todisteena olleiden valokuvien mukaan mies oli ollut naisen kanssa liikkeellä ennen arvioitua surma-aikaa. Eräässä valokuvassa näytti siltä, että keittiön verijälkiä oli yritetty siivota. Mies oli asioinut surman aikoihin myös kaupassa, jonka valvontakamerat todistivat, ettei mies ei ollut surman aikoihin täysin muistamattomassa kunnossa.

Surmatulla naisella oli kaksi lasta aiemmista suhteistaan.