Oulu haluaa oman lastensairaalan

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuutettu Jukka Kodis Siikajoelta on tehnyt aloitteen kerätä yksityisiltä tahoilta ja yrityksiltä rahaa Ouluun sijoittuvan uuden Lasten- ja naistensairaalan hyväksi. Hän on tehnyt aloitteen myös sairaanhoitopiirille.

Kotimaa
Jukka Kodis; Oulun Lastensairaala; lastensairaala
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuutettu Jukka Kodis on tehnyt aloitteen kerätä yksityistä rahaa lastensairaalan rakentamiseksi Ouluun.

Parhaillaan jo meneillään oleva valtakunnallinen Lastensairaalan keräys on lähestymässä tavoitettaan, joka on peräti 30 miljoonaa euroa. Uuden Lastensairaalan Tukisäätiö aikoo rakennuttaa Helsingin Meilahteen valtakunnallisesti palvelevan, erittain vaativia lapsipotilaita hoitavan klinikan, joka valmistuisi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 2017.

Myös Oulussa on herännyt ajatus kerätä rahaa omaa lastensairaalaa varten. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuutettu Jukka Kodis Siikajoelta on tehnyt aloitteen kerätä yksityisiltä tahoilta ja yrityksiltä rahaa Ouluun sijoittuvan uuden Lasten ja naistensairaalan hyväksi. Hän on tehnyt aloitteen myös sairaanhoitopiirille.

- Heti kokouksen jälkeen sain peukutuksia, että tämä on varteenotettava aloite. Toivotaan, että sille saadaan positiviista vastakaikua.

Liittovaltuuston listalle

Kokonaisuudessaan Oysin lähivuosien sairaala-alueen investointitarpeet nousevat noin puoleen miljardiin, josta noin puolet on menossa nykyisten tilojen peruskorjaukseen ja puolet uudisrakentamiseen.

Nyt esillä olevan keräysasian valmistelussa ratkaisevassa roolissa on sairaanhoitopiirin hallitus, joka valmistelee esitystä. Asia menee kesäkuussa järjestettävän liittovaltuuston päätettäväksi.

- Siellä on asiantuntevaa väkeä päättämässä. Sairaalaan tarvitaan yhteiskunnan rahaa, ei pelkällä keräyksellä voida rahoittaa kaikkea. Markkinavoimien rahoittamaksi tätä ei voida heittää, Kodis sanoo.

Hän kiittelee Oysin henkilökunnan ammattitaitoa ja osaamista.

- Laitteet ja puitteet on kuitenkin saatava kuntoon, hän sanoo.