Ministeriö kielsi teollisuusseminaarin näyttämisen suorana netissä

Tiedotusvälineet pääsevät seuraamaan poliitikan ja elinkeinoelämän johtajien Selkärankaseminaaria ja sen saa myös kuvata kokonaisuudessaan. Suoraa lähetystä seminaarista ei saa välittää.

politiikka

Työ- ja elinkeinoministeriö on yllättäen kieltänyt suoran nettilähetyksen tekemisen politiikan ja elinkeinoelämän johdon huomenna keskiviikkona järjestettävästä Selkärankaseminaarista, jossa käsitellään Suomen teollisuuden tulevaisuuden näkymiä 2010-luvulla.

Yle oli varautunut näyttämään verkossa koko kuusituntisen seminaarin. Ministeriö perustelee kieltoa sillä, että kyseessä on kutsuvierastilaisuus.

Viime aikoina suorat lähetykset vastaavantyyppisistä seminaareista ja tiedotustilaisuuksista ovat olleet yleisiä. Muun muassa pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) viime syksynä Vantaan tiedekeskus Heurekassa järjestämä poliitikkojen ja elinkeinoelämän seminaari näytettiin suorana verkossa ja osin televisiossa.

Huomisessa Selkärankaseminaarissa käyttävät pheenvuoroja muiden muassa presidentti Sauli Niinistö, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin.