Stadionin remontti muuttaa hostellin toimistoiksi - retkeilymaja etsii kuumeisesti kotia

Olympiastadionin parin vuoden kuluttua käynnistyvä remontti laittaa tällä tietoa lopullisesti lapun retkeilymajan luukulle. Pohjoiskaarteessa sijaitsevat majoitustilat on tarkoitus muuttaa toimistoiksi. Uutta osoitetta suositulle hostellille etsitään jo täydellä tohinalla.

Kotimaa
Olympiastadionin remontti uhkaa häätää Stadion Hostelin nykyisistä tiloistaan.

Stadionin Hostel on tiettävästi maailman ainoa olympiastadionilla sijaitseva retkeilymaja. Suomen hostellijärjestön pääsihteeri Aki Tuominen ei ole huolissaan retkeilymajan kohtalosta, vaikka lähtö perinteikkäästä ympäristöstä häämöttääkin.

- Erilaisia vaihtoehtoja on selvittelyn alla, mutta meillä on tässä vielä lähes kaksi vuotta toiminta-aikaa.

Tuominen povaa edessä häämöttävästä muutosta huolimatta hostellille hyvää tulevaisuutta. Tarkan rahan budjettimatkailu lisääntyy, ihmiset haluavat käyttää rahansa johonkin muuhun kuin varsinaiseen majoitukseen.

Laskusuhdanne on silti näkynyt myös Stadion Hostelissa. Ulkomaisia matkaajia on tullut vähemmän Helsinkiin ja kun heidän osuutensa majoittujista on kaksi kolmannesta, se tuntuu kassalippaassa.

- Onhan talouskriisi puraissut erityisesti nuorten eurooppalaisten matkustajien budjettiin. Suomi on kaukana, joten tänne ei tulla entiseen malliin.

Tyypillistä hostelliasukkia ei kuitenkaan Tuomisen mukaan ole.

- Kai se yleisin on nuorehko reppureissaaja, joka matkustaa yksin tai kaksin. Enemmän ja enemmän on kuitenkin myös perheitä ja hyväkuntoisia eläkeläisiä.